måndag 13 juli 2015

Som små vattenmeloner

Det är något fascinerande med formen på vallmokapslar som tilltalar mig. Lite så där som granatäpplen gör på vintern. Jag älskar den runda formen och den lilla "kronan" upptill. Tre sådana här små bollar fick följa med hem från ett besök på byns finaste lilla blomsteraffär idag. Som små vattenmeloner på pinne!


I kryddträdgården knipsade jag av några stjälkar mynta på rymmen, och strax intill kökstrappan saxade jag av en kvist daggkåpa. Det blev vackra färger tillsammans, och myntan luktar förträffligt gott.


Nu sitter jag på glasverandan och njuter av regnskurar på plåttaket och en god bok. Så skönt med en vilodag!

3 kommentarer:

 1. De är väldigt vackra! Jag har börjat jobba idag, men slutade 12 vilket jag var tacksam för eftersom det blev kalasväder! Är i sluttampen på en bok och jag vill bara läsa läsa läsa, har legat på gräsmattan och i hammocken och vattnat lite mellan varven. Sköööönt!!!

  SvaraRadera
 2. Jättefint!
  En vilodag är dig väl förtjänt efter allt du gjort hittills under semestern!
  Ha det riktigt gott!

  SvaraRadera
 3. Ja, ibland kan ju regnet kännas riktigt befriande - man behöver liksom inte jobba i trädgården och det går ju bara inte att klippa gräs...!

  Vilka härliga nyanser av grönt! Vallmokapslarna är verkligen vackra. Undrar just vilken vallmo det är som har så stora och läckra kapslar. Min blir absolut inte så fina!

  Ha en fortsatt skön dag!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!