torsdag 6 augusti 2015

Fröken Flora

På hyllan i växthuset vaktar fröken Flora och ser till att allt är som det ska. Det är ett litet gjutjärnshuvud från fina butiken Fröjd i Osby. Vid första anblicken trodde jag att det var en tomte, men när man tittar lite närmare så ser man att hon faktiskt har en klockliknande blomma på huvudet. Så där som de där blomsterbarnen hade på mina bokmärken på 70-talet. Kanske är det en liten blåklocksfröken? Eller en liten linnea? Vad tror ni?


Och ikväll dunkar jag mig själv lite extra i ryggen för att jag var så synsk den där dagen i juni, när jag lade in om en extra semesterdag imorgon. Jag anade visst redan då hur vädret skulle bli i juni och juli, och att det (som vanligt) skulle komma varma härliga dagar i augusti när man vill vara ledig. För imorgon blir det garanterat en sådan dag, med temperaturer runt 27 grader och strålande sol i Skåne. Hurra vad jag är bra! 

2 kommentarer:

  1. Härligt med en extra semesterdag - de är ju så mycket mer värda när de kommer för sig själva sådär... Själv har jag min sista i morgon, men än har ångesten inte slagit till :-)
    Kram
    Elin

    SvaraRadera
  2. Oh fin flicka! Du är en mästare på fina grejor iträdgården härligt!! Ja här är det varmt och gott tur man är ledig! Ha en go helg kram!

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!