lördag 1 augusti 2015

Hej augusti!

Idag har det faktiskt varit riktigt somrigt ute, med varma temperaturer och solsken. Jag har en känsla av att det kommer bli mer av den varan nu i augusti. Maken och jag började dagen med en liten loppisrunda efter frukost, och jag kom hem med en turkosgrön trälår. 


Etiketten på kortsidan avslöjar att det har förvarats explosiva grejer i den tidigare, men nu kommer den nog få härbärgera alla fula plastkrukor som ligger huller om buller i ladan.


Sen blev det gräsklippning. Vi har ganska mycket gräsmatta på tre sidor av huset, så det brukar ta sin lilla tid, men sedan köksträdgården utökades nere i hörnan är det iallafall lite mindre yta att klippa på baksidan. 


Jag kantskar gräskanten mot kastanjestaketet och trollade bort kantduken lite här och där. Kanske gräver jag ur lite mer här framöver, så att jag kan plantera lite grann längs staketet. Tills vidare får det vara som det är nu. De nya pallkragarna har fått jord, och jag har faktiskt pillat ner både sallad och spenat. Sommaren är ju sen i år, så man borde hinna få en skörd.


Imorgon är det antik- och samlarmarknad här i byn. Några loppispriser är det absolut inte frågan om, men det brukar vara roligt att bara gå runt och titta. Kanske blir det en tur till skroten också. Nu lägger jag mig i soffan och tar kväller.

5 kommentarer:

 1. Så fint det blev. Kantskuren rabatt framför staketet förhöjde verkligen det hela. Jag borde verklgien ta efter det där...
  Ha en trevlig dag i morgon!

  SvaraRadera
 2. Härligt att börja dagen med loppis, ännu bättre när en hittar något roligt. Så fint att dina odlingar är inhägnade. Blir verkligen till ett fint rum i trädgården. Liza

  SvaraRadera
 3. Så fint ni har det.. härligt med så mycket fina saker i växthuset,, du hittar bra saker på loppis!!Kantskuren gräsmatta blev så himla fint!! ha en bra dag!

  SvaraRadera
 4. Vilken superfin trälåda och användbar! Passar ju bara så bra där den står!
  Ni har så fint i er trädgård, och staketet är jätteläckert!
  Har också funderat på att så en omgång sallad till....!

  Vi hade också jättehärligt väder igår! Hoppas att det blir lika fint idag!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 5. Gillar verkligen den fina trälådan. Och vad fint du har det i trädgården och det nya staketet blev så bra!
  Ha det bra på markandesn idag!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!