måndag 5 oktober 2015

När det dalar

I takt med att löven dalar, så dalar också mitt intresse för trädgårdsarbete. Det hör liksom hösten till på något vis, iallafall när det gäller mig. Det får bara vara, för att jag själv bara vill vara. Fast det har också sin charm.


Jag tar mig gärna en liten runda i köksträdgården när jag kommer hem från jobbet om dagarna, mest för att återigen konstatera hur nöjd jag är med hur allt blev här nere, och för att smaska i mig en och annan tomat i växthuset förstås.


Sallad och spenat skördar vi fortfarande, så länge det går. Man får bara se till att gallra ut höstlöven innan man lägger upp den på tallriken, hihi!


Men även om jag inte kommer att göra så många kroppsliga knop här mer i år, så kan jag drömma desto mer. Om hur fint jag kommer kunna pynta i växthuset med ljusslingor till advent. Och om hur mysigt det skulle vara att sitta där inne och dricka glögg. Och om hur läckert det skulle vara med en eldkorg att tända utanför. Och så drömmer jag redan om nästa vår och allt fint jag vill göra då. För drömmarna dalar visst aldrig!

4 kommentarer:

 1. Jag känner verkligen igen mej! Inte någon direkt trädgårdsentusiasm just nu! Allt börjar gå i vila - så också vi!
  Man skördar i bästa fall lite frukter från sommarens tillväxt, men det mesta verkar ha gett upp nu! Det gäller bara att invänta frosten och kyligare tider, och allt har ju sin charm - eller hur! Det ser läckert ut ändå i dina lådor! Du har i alla fall lite kvar i dina! Mina är tömda och grannens katter använder dem som kattoaletter! Hm....! Inte sååå kul! Vet inte hur jag ska råda bot mot detta, kanske ett hönsnät eller så!
  Ha en fortsatt fin vecka!
  kram
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Vad mycket drömmar du har! Det låter så härligt. Jag blev riktigt glad över att gå n här och läsa, för själv har den här sommaren verkligen varit en off för mig i trädgården. Jag har inte velat göra någonting alls, och då menar jag verkligen att jag gjort INGENTING!!! Det ser inte vidare roligt ut, men varken lusten eller orken har infunnit sig. Kanske, kanske att den återkommer nästa år, annars får det vara som så att var sak har sin tid.
  / Carina

  SvaraRadera
 3. Me encanta la huerta, es genial, preciosa y util.

  Un abrazo desde el sur de España

  Marina

  from http://marinainblue.blogspot.com.es/

  SvaraRadera
 4. Löv är nästan som vackrast gula på marken. Det är väl för väl att det varierar, annars hade man kanske lessnat för gott. Hösten är annars min bästa trädgårdstid, inte så mycket annat som lockar. Men jobbar man bara så pyttelite övertid så får man hållas till helgerna, när det är ljust!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!