lördag 3 oktober 2015

Rött och grönt

Det har varit en härlig höstlördag i "Glesbygd" med solsken och riktigt ljumma temperaturer för årstiden. När man tittar ut blir man smått förvirrad när man ser blandningen av det höströda och fortfarande sommargröna. En härlig kontrast, dock!


Vildvinet som slingrar sig upp för vårt gamla päronträd är verkligen trädgårdens pièce de resistance just nu. Den har växt galet mycket i sommar och svingar sig högt upp i trädet.


Rosenspirean börjar också övergå i rött, och rödare kommer den att bli. Tänk, snart är det dags att börja fylla det lilla muminhuset med frö till fåglarna.


Äpplena i trädet på baksidan börjar också bli riktigt röda och fina. Nu är de alldeles lagom mogna för att äppelpajsäsongen ska kunna börja på allvar. Förra året gjorde jag porionspajer och slängde in i frysen, och det ska jag nog göra i år också. Perfekt att ta fram till helgsfikat eller söndagsefterrätt.


Jag har faktiskt inte ägnat så mycket tid åt trädgårdsarbete idag, men jag har stått utomhus och slipat av gammal färg och smuts från det där gamla träbordet vi köpte på auktion i slutet av sommaren. Efter en rejäl skurning med linoljesåpa står det nu på prov nere i tvättstugan, där jag tror det får stanna kvar. Det kanske det kan bli någon bild på imorgon.

3 kommentarer:

 1. Vilka vackra färger i din trädgård - vildvinet är helt underbart!
  Er grind är såååå vacker!
  Ja, vädret kan man inte klaga på - så skönt! Här har jobbats i trädgården på torpet, sånt känns i kroppen vill jag lova! :)
  Ha en fortsatt skön helg!
  kram
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Vilka vackra höstfärger! Blir allt bra sugen på att plantera vildvin någonstans i trädgården. :) Älskar er fina solgrind, den blev verkligen perfekt till ert fina lilla hus!!
  Ha en fin söndag!
  /Annica

  SvaraRadera
 3. Så vackert vildvin :) Härliga färger! //Victoria

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!