söndag 4 oktober 2015

Tvättbänk på plats

Som jag berättade igår, så har träbordet vi köpte på auktion i somras hamnat nere i tvättstugan. På samma plats stod tidigare smedens gamla köksbord (som fanns i huset när vi flyttade in), men det var lite för litet och lite för rangligt för att fungera som arbetsbord på ett bra sätt. Det nya bordet är betydligt stabilare, och konstruktionen med "medar" nertill fungerar väldigt bra på det ojämna källargolvet.


Jag slipade av bordsskivan och underredet lite grann med slipmusen, och behandlade sedan de trärena ytorna med linoljesåpa. Det luktar så gott! Bordet ger ett ganska grovhugget och klumpigt intryck, men som tvättbänk kommer det att fungera hur bra som helst. Man behöver ju verkligen rejäla arbets- och avlastningsytor i en tvättstuga.


Vår tvättstuga är fortfarande väldigt mycket källare, men rummet har blivit så användbart med ganska enkla medel. Jag tycker faktiskt det är riktigt trevligt att vara här nere numera!

6 kommentarer:

 1. Med en så vacker tvättstuga måste det vara en fröjd att tvätta !
  Förstår att du trivs där nere. Bordet är jättevackert och passar perfekt in i miljön - vilket kap - igen !!
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 2. Jättetrevligt rum. Bordet är jättevackert! Tänk vilka klipp du gör. :-)
  Ha en fin söndag!

  SvaraRadera
 3. Men så fint!
  Ha en fortsatt bra söndag!
  Hanna

  SvaraRadera
 4. Perfekt arbetsbord, och snyggt var det!

  SvaraRadera
 5. Så fint og koselig det ser ut !!! God ny uke til deg !

  SvaraRadera
 6. Din tvättstuga är verkligen helt underbar i stilen, påminner om ett riktigt gammalt mangelrum, med stenmangel som farmor hade på landet en gång, just i en källare! Bordet passa så perfekt och allt det andra till! Du har verkligen förmågan att hitta de rätta och braiga sakerna!:)
  Kram
  LIsa

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!