söndag 8 november 2015

Hej Freja!

Så kom den första höststormen. Runt 3-tiden vaknade jag av att det skallrade ganska bra i i fönsterrutorna. Någon gång under natten har vi nog haft strömavbrott, för pannan som driver värmepumpen larmade nere i källaren imorse. Det var dock snabbt åtgärdat med en knapptryckning, och snart hade vi värme på elementen igen. Taket på fågelmataren hade blåst ner i moraset, men annars har trädgården klarat sig bra. Det var fint att se att växthuset pallade trycket, och sen var det naturligtvis en extra bonus att alla höstlöv hade blåst bort och lagt sig på plats i rabatterna, hihi!


Fram emot lunchtid mojnade det på ganska bra, och när solen tittade fram blev det riktigt skönt ute. Jag gjorde äntligen slag i saken och plockade in alla krukor och grejer i ladan för vinterförvaring. Krukorna i växthuset är tömda i komposten, trädgårdsredskapen inplockade och med makens hjälp kom även utemöblerna på plats i ladan. Ett fint dagsverke!

2 kommentarer:

  1. Här har det inte stormat, men regnat två förmiddagar på raken vilket är ovanligt eftersom vi inte fått nåt regn i oktober. Skönt att ni slapp någon riktig katastrof.

    SvaraRadera
  2. Vi klarade oss här i Bergslagen den här gången. Gillar fågelstugan!
    Ha en bra vecka!

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!