torsdag 6 april 2017

Försådd och egna plantor

Det där med försådder brukar inte riktigt vara min grej. Vi har inte så himla mycket plats för sådant inne i vårt lilla hus, och i ärlighetens namn tycker jag det är ganska trist att hålla koll på de små plantorna i tid och otid. I år har jag ändå förvånat mig själv och har både det ena och det andra på gång, till exempel åtta små coctailtomatplantor som heter 'Tiny Tim'. Dem har jag varit duktig och redan planterat om en gång, och nu står de ute på glasverandan och växer till sig i fullt dagsljus. Än så länge är de dock pyttesmå och gör verkligen skäl för sitt namn, hihi!


Zinnia brukar jag direktså utomhus när frostrisken är över, men i år tänkte jag att det vore trevligt med lite tidigare blomning. Flera små plantor är redan på gång ute på verandan, redo för omplantering. I övrigt har jag faktiskt också några solrosor och Halloween-pumpaplantor på gång. Dem brukar jag också direktså på plats ute, men fröpåsarna hade passerat bäst-före-datumet, så jag ville se om det var något liv i dem överhuvudtaget. Det var det!


Minns ni att maken drog upp en avocadokärna till planta förra året? Efter att ha bott i växthuset under sommaren har den fått tillbringa höst och vinter inomhus, vilket den ändå ser ut att ha klarat bra. Nu kommer det till och med nya skott uppe på topparna!


I pallkragarna ska jag köra med såband i sommar. Jag testade det förra året och kom på att det passade en lat fusk-trädgårdsmästare som undertecknad alldeles utmärkt, hihi! Fast det kommer nog att bli en hel del blommor i köksträdgården också, som jag kan "skörda" och njuta av hela sommaren. Jag får återkomma längre fram i vår och rapportera vad det blir till slut. 

2 kommentarer:

 1. Kul att du vågar dig på lite frösådder i år. Jag kan säga att dina tomater är gigantiska i jämförelse med mina. Men jag vet att det brukar ordna upp sig även om man är lite sen på det. Jag har också cocktailtomater, en av de sorter jag hade förra året "Sungold".

  Lycka till med dina sådder.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Oj vad spännande att du sått så mycket. Det kommer nog verkligen att frodas i din trädgård i sommar. Jag har vissa saker som jag nästan jämt försår men var lite sen i år. Tomaterna har bara kommit upp med två små blad och likaså astrarna, men det blir massor av plantor. Har även sått zinnia o har lite annat på lut som ska sås senare eller direktsås. Egentligen har jag verkligen inte plats för frösådderna inne men även om det är lite stök nu så blir det ju så vackert i sommar så det får jag stå ut med....
  Kram/Nettan

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!