torsdag 27 april 2017

Nunneört

Varje vår ploppar det upp rosa nunneört lite här och där i vår trädgård. De växer som små tuvor i gräsmattan och är egentligen ganska oansenliga. Fast jag brukar gräva upp dem och plantera om dem i större grupp på en och samma plats, och nu i vår när de växer upp och bildar stora "kuddar" så är de helt plötligt väldigt maffiga att titta på. Bladverket är också jättefint. Nunneörten vinner i längden, helt enkelt.


Nunneört finns i olika färger, varav till exempel den gula blommar hela sommaren. Mina rosa små nunnor blommar dock bara nu på våren, så man får njuta medan det varar. Jag har sett på bloggar och på  Zetas Instagram att det visst ska finnas blå nunneört också, och det låter ju fint. Det kanske man skulle skaffa sig några. 


Nunneörten lär faktiskt vara släkt med vallmon, vilket kan vara svårt att tro. Tydligen är det också så att roten är riktigt giftig, men å andra sidan ser den inte så mumsig ut att äta, så det ska vi nog kunna undvika. 

2 kommentarer:

  1. Har sett den rosa på några ställen där jag kan sno frön eller ännu hellre gräva upp en liten planta. Vill ha alla färger och sorter, har endast den gula som jag är så rädd om.
    Kram Eva

    SvaraRadera
  2. Den rosa nunneörten verkar vara extremt livskraftig. Hos oss poppar den upp i ren sand :)

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!