fredag 12 maj 2017

Rapsfält och gårdsmjölk

Eftersom jag var kompledig i eftermiddags passade jag på att hoppa på tåget till Lund vid lunch. Maken jobbar där, så jag tänkte att jag kunde skrota på stan en stund och sedan åka med honom hem. Inte helt slumpmässigt hamnade jag på Lilla Fiskaregatans Trädgårdsbutik, där det visade sig vara halva priset på alla vårlökar och dahliaknölar. Jag köpte fyra olika sorter av det sistnämnda, som jag nog ska ha i köksträdgården. I bilen på väg hem igen njöt jag av alla blommande rapsfält. Det ÄR vår, trots allt!


I Sibirien (ja, det heter faktiskt så!) längs väg 23, strax söder om rondellen in mot Hässleholm, ligger det en liten mjölkbod, där man kan köpa iskall mjölk direkt från ett lokalt gårdsmejeri som heter Furumossen. Maken har handlat där förut, och nu passade vi på att stanna när vi ändå var i krokarna.


Boden är obemannad, och mjölken köper man i en automat som tar både mynt och bankkort. Man kan ta med egna flaskor och fylla, men om man inte har en flaska med sig (som vi den här gången), så finns det en automat där man kan köpa både plast- och glasflaskor. Jag tycker det är så himla läckert! Och mjölken är verkligen ljuvligt god. 


Nu hoppas jag på lite sol imorgon också, men gärna mindre blåst, så att man kan vara ute och greja lite. Nytt nummer av "Allt om trädgård" har jag också fått i brevlådan, och det är ju inte heller så tokigt. Hoppas ni har en skön fredagkväll!

P.S. Dagens bilder är tagna med mobilen. De blev väl lite sådär...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!