lördag 3 juni 2017

Marknad, loppis och lite trädgård

Idag var det alltså marknad i byn. Marknadsplatsen ligger 200 meter upp i backen, så alla som ska dit går eller kör förbi vårt hus. Det är en rolig kontrast från den annars så stillsamma tillvaron här på gatan. Kända och okända människor stannar vid staketet och pratar, och det händer att en och annan slinker in och tittar på min trädgård. Folk är så himla trevliga!

Marknaden i sig är inget speciellt, men blommor brukar det alltid finnas. Mitt standardstopp - en lastbil med både sommarblommor och perenner - var tyvärr inte där i år, men det fanns två andra blomsterförsäljare att handla av. Jag kom hem med de här små rosa karamellerna, som jag planterade i en korg och ställde på kökstrappen. På betryggande avstånd från de tre små kaninerna som har flyttat in i trädgården, hoppas jag.


Sen var det även den årliga veteranloppisen vid campingen i grannbyn på andra sidan stora vägen, och eftersom den alltid brukar vara himla rolig blev det även en sväng dit. Egentligen är det en marknad för motorintresserade (veteranbilar och dylikt), men det finns alltid en massa andra grejer också. Ni vet, sånt där skrot som jag gillar, hihi! Jag hittade en annan loppis på vägen hem, som också var väldigt trevlig. Här är dagens skatter samlade på en och samma bild.


Som vanligt tänker jag mest trädgård när jag är på loppis. En gammal rostig trehjuling kan man väl ha i någon rabatt? Jag tycker den är helt bedårande!


Vackra gamla trädgårdsredskap, en liten sopskyffel och en glasflaska från Kristianstads Mjölkförsäljningsbolag (tyvärr utan kork) för 10 kronor styck är också sådant där småkrafs jag faller för. Alla loppade trädgårdsredskap brukar jag faktiskt använda; det kan man aldrig ha för många av.


På eftermiddagen blev det riktigt varmt och gott, så då stökade jag runt i trädgården. Jag planterade ut några tomater i en pallkrage, satte en jätteverbena i en rabatt och fixade till lite vid kökstrappan. Vissa år ställer jag en liten bänk här, men i år fick det bli en grön högbent pall istället. (Den stod i växthuset förra året.) Man har ju en del att välja på i rekvisitaförrådet i ladan, hihi!


Det fina lilla "miniträdet" med rosa blommor hittade jag på mataffären i förra veckan, och hängsäljen har stått ute två vintrar i rad nu, men gillar läget ändå. Korgarna kommer från byns finaste lilla blomsteraffär och de rostiga äggen hittade jag i ladan. 


En fin lördag, alltså. Och nu är jag ledig i FYRA dagar till, hurra! Imorgon åker vi till grannbyn för årets första idrottsplatsloppis, och sen drar jag vidare till Blekinge över natten. Det känns nästan som lite semester redan!

1 kommentar:

  1. Underbara loppisfynd! Alltså... Cykeln... Hur söööt!?
    Ha det fint!
    Kram
    Jenny

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!