lördag 1 juli 2017

Liten loppisrunda

Vi välkomnade juli med en liten loppisrunda i hembygden; tre ställen hann vi klämma in på drygt en timme eller så. I en liten antiklada ute på vischan här i närheten finns det alltid roliga grejer. Idag rotade jag fram ett skevt underrede till ett gammalt tvättställ, och maken hittade ett gammalt förzinkat kopparlock som passade fint som bordsbricka.


Man anar att underredet faktiskt har varit grönmålat en gång i tiden. Bara det, hihi! Jag tänker att jag ska ha det tillsammans med det gamla badkaret jag köpte, när jag får tummarna ur att fixa mitt lilla utebadrum i sommar. Det kommer nog vad det lider, ska ni se. Jag ska bara grunna lite mer på förutsättningarna. 


Skevt, som sagt... Men charmigt! Det hade kunnat funka som blomsterbord också, med krukor på tre olika nivåer. Vem vet, kanske blir det så istället.


På samma ställe hittade jag ett gammalt spjäll från en öppen spis eller kamin av något slag, och en avlång kruka i gjuten betong. Jag tyckte det var kul att spjället formar en strålande sol, vilket ju passar bra på Solhäll. Det är i nästan exakt samma storlek och form som gallret upptill på vår murspis, men det är ju fastmurat, så något byte är inte aktuellt. Betongkrukan är kanske inte så gammal, men fin.


På ett annat ställe hittade jag en Gabriel-kruka i den där perfekta ärggröna nyansen som jag älskar. Den är lite större än mina Upsala Ekeby-krukor, men i samma stil. Krukor kan man inte ha för många!


Sen for vi hem i regnet, och nu sitter vi i stugan och kurar. Inte så dumt det heller. Morgondagens utflyktstips är marknaden i Hökön (söder om Älmhult), där det också brukar vara kul loppisgrejer. Mer information om den hittar ni om ni klickar HÄR och scrollar ner lite på sidan. Sno inte mina fynd bara, hihi!

1 kommentar:

  1. Ooh... vilket fint underrede eller "bord" du fyndat! Skulle gärna hitta nåt liknande.
    Som tur har jag att vänta på ett stort sommar loppis (årets bästa) här om några veckor
    där man kan göra lite annorlunda fynd. Ska bli roligt att se var ditt "bord"
    slutligen hamnar. Ha det fint!

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!