torsdag 6 juli 2017

Rosa och silver

Till höger om den lilla naturstenstrappan (den som leder genom rosbågen och ner bakom växthuset) blommar nu en särdeles lyckad kombination: En kant av dvärgspirean 'Little Princess', purpurklätt och lammöra. Och som pricken över i några självsådda bergsklint som dyker upp mellan stenarna i trappan. 


Purpurklätt och lammöra hade jag "på vänt" i pallkragen över vintern, efter att jag hade fått dem till skänks ganska sent på hösten och inte riktigt visste var jag ville ha dem. I våras flyttade jag över dem hit, mest för att fylla ut hålrummet bakom spirean. Ingen planerad rabatt alltså, men ibland (ja, ganska ofta faktiskt) är slumpen den allra bästa trädgårdsmästaren.


De silvriga bladen på perennerna gör sig jättefint tillsammans med silverbusken jag planterade här förra sommaren. I kvällssol skimrar bladen ännu vackrare. 


Jag behöver fixa till någon slags kant baktill, eftersom djungel och ogräs tar vid och gärna vill växa tillbaka in i min lilla utgrävning. Lite markduk och några rejäla stenar kan säkert råda bot på det. Ännu ett projekt på sommarens att-göra-lista. Lovely!

1 kommentar:

  1. Lammöron och purpurklätt ... vilken härlig kombination! Jag måste få tag i purpurklätt och det ska nog inte vara så svårt, många anser den vara ogräs.
    Kram Eva

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!