måndag 11 maj 2009

Verandan fortskrider

I lördags morse var vi och inhandlade ytterligare en burk Vårdike hos den lokale färghandlaren i Glesbygd. Det gick sedan snabbt att pensla på en sista omgång på pärlsponten på glasverandan. 

Efter det återstod "pillejobbet" med att tepja runt alla fönsterspröjsar, puh... Den käre sambon föreslog i ett desperat läge (efter en timmes tejpande då vi inte ens kommit en fjärdedel runt...) att vi skulle spraymåla fönstren rätt upp och ner och sedan skrapa bort färgen från glasrutorna, men han fick inget gehör för sin kreativa idé.
När maskeringen var klar återstod ännu mer "pillejobb" med att måla. För att slippa göra om jobbet alltför snart använde vi oss av samma oljebaserade färg som vi använde på utsidan i höstas. Resultatet är ju ändå ganska slående, eller hur? (Trots att maskeringstejpen sitter kvar på rutorna.)

Dubbeldörrarna får vänta, de måste slipas och spacklas lite bättre innan de kan målas. Golvlisterna är inte heller målade, eftersom jag vill maska av bättre mot vårt nymålade fina golv innan vi sätter igång.

När vi vaknade i söndags morse var färgen naturligtvis långt ifrån torr, så något nytt lager färg blev det inte den här helgen. (Och så var det ju så att även denna färgburk råkade ta slut...) Lite otålig blir man allt, - jag vill ju helst av allt sätta igång och "piffa" med värmeljus och lyktor, men jag får väl hejda mig lite.

Kanske nästa helg...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!