fredag 15 juli 2011

Gult och orange

Jag älskar gult och jag älskar orange. Ändå har jag fått för mig att jag inte vill ha blommor i den färgen i min trädgård. Knäppt, va? 

Färgskalan jag försöker hålla mig till går i vitt-rosa-lila-blått, men nog får jag ge med mig emellanåt. Som när den här vackra gula spiran plötsligt sticker upp ur en buske på baksidan...


... eller som när det visar sig att det fanns med några krassefrön i påsen jag köpte med blandade klätterväxtfrön.


Hmmm... Jag ska nog inte vara så principfast. Fast gula tagetes kommer ni aldrig att få se på Solhäll, det är iallafall en sak som både sambon och jag är rörande överens om!

6 kommentarer:

 1. Hihi tagetes kommer inte in här heller;) Fina bilder. kram Johanna

  SvaraRadera
 2. Känner igen mig där, fick ett par krasseplantor dock och de blommar nu mitt i allt rosa så de får jag nog flytta :).

  Ha det fint, kram Marie-Louise

  SvaraRadera
 3. Jag tror det kan vara så att man drar sig för gult och orange i trädgården eftersom de färgerna tar så stor plats, de tar lätt över och andra växter försvinner. Jag har en höstrabatt och där i har jag blått, vitt/lime och orange/rost. Det är lagom och på en mindre yta.
  Det som är så bra är ju att man kan ha det ena året och sen ändra sig till nästa år.

  Kram!

  SvaraRadera
 4. Hej! Jag blev glatt överraskad när jag satt och tittade igenom husen i tävlingen "Sveriges charmigaste hus- jag kände igen ert! Jag bor nämligen alldeles i närheten (utanför byn). Extra glad blev jag när jag upptäckte att vi gillar en hel del lika! Tänk att världen är så liten :)Mycket snygg blogg förresten, helt i min stil!
  MVH/Annika

  SvaraRadera
 5. Härliga blombilder!
  Underbara somriga färger :)

  Kram från Australien♥

  SvaraRadera
 6. Åh, mina krasse är bara små plantor med blad. Jag var sent ute, men så flyttade vi ju inte in förrän i maj. Eftersom det är första sommaren så får vi se vad som kommer upp och hittills har jag inte blivit besviken! Har nog aldrig sett så mycket blåklockor samtidigt förut.

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!