torsdag 20 oktober 2011

November rain

Hörrni, vad säger ni om att avskaffa november? Är inte det en totalt onödig månad som ingen ändå tycker om? Höstälskare kan ju njuta av sin favoritårstid i både september och oktober, och folk som firar födelsedag i november har säkert inte något emot att flytta sitt firande till en betydligt trevligare månad. Finns det någon överhuvudtaget som skulle sörja speciellt mycket om vi bara rev ut november-sidorna ur våra kalendrar och gick direkt på första advent? Inte jag i alla fall...

Jag kanske får göra som moderna människor gör och starta en grupp på Facebook: "Vi som hatar november." Nåja... Tills vidare biter jag ihop och njuter av att det trots allt fortfarande bara är oktober, samtidigt som jag gnolar om och om igen på samma rader (som för övrigt är de enda jag kan utantill) ur Gun's and Roses gamla dänga: 

And it's hard to hold a candle 
In the cold November rain...


Jag får erkänna att dagens bild är återanvänd; den är tagen under en promenad längs Helge å förra hösten. Jag övervägde att ge mig ut med kameran när solen sken så vackert förra helgen, men sen tänkte jag att det var onödigt att motionera i onödan. Jag menar, naturen ser ju med största sannolikhet likadan ut även i år, och sådana bilder har jag ju redan, hehe!

(Under vilken etikett ska man spara det här inlägget? Får nog skapa en ny som heter "Allmänt gnäll"...)

21 kommentarer:

 1. Nä november är ingen favorit men jag tröstar mig alltid med att det betyder att december och allt mys är nära. Jag planerar och pysslar inför advent och jul i november och då känns det inte lika illa.

  SvaraRadera
 2. Jag hänger på! Vi avskaffar härmed november månad :-).

  Oavsett om bilden var ny eller inte, så var den väldigt fin!

  Må så gott,
  Kram /Åsa

  SvaraRadera
 3. Urskön bild, är det taget i november så gillar jag månaden också! Ha ha varför promenera i onödan...hua, kallt o blåsigt är det här iallafall och dags för vinterdäcken!

  SvaraRadera
 4. Underbart vacker bild,när man ser den kan man inte klaga på hösten. Men håller med dig vi kan hoppa fram lite i tiden. Men då tycker jag vi hoppar till februari,haha;)Svårt det där med etikett. Skulle vilja ha en som heter typ"bladder eller pladder".

  SvaraRadera
 5. Det gör inget att bilden är återanvänd :)
  ...den är så himla vacker !!

  SvaraRadera
 6. Underbart vacker bild! :) Jag fyller år i november men jag kan visst tänka mig att flytta min födelsedag till april ist. Blir bara bättre. Då har jag lite mer tid på mig att önska presenter och fundera över vad jag får, där i framtiden... jag har en spåkula att titta in i idag på min blogg. Välkommen att spå dig även du ;))
  Ann-Louise

  SvaraRadera
 7. Vacker bild! Men..jag håller inte med, tyvärr. I november doftar den gröna mossan som underbarast! Dax att plocka in smågranar och sätta i krus och glasburkar. Mysa med ljus, provsmaka glöggen och klura på adventspyntningen...

  SvaraRadera
 8. Nja, november behövs som mellanting, tycker att vi inte fått så mycket skön höst där det räckte med sticketröja, antingen var det varm eller svinkallt. Tror november behövs mellan höstrusk och knallvinter.

  Vakcer bild, gula löv är tacksamma fotomodeller. Funderar på att köpa gul ljung i helgen. Lite roligare än vinröd va?

  SvaraRadera
 9. Vad menar du, avskaffa november? När ska jag då fylla år :) Ha en trevlig kväll i höstrusket. Hälsningar Ing-Mari

  SvaraRadera
 10. Stopp! Jag har en liten kille här som fyller år i november och han vill för allt i världen inte byta bort sin födelsedag till en annan dag!! Nej, jag tror vi behöver gråa mysiga november för att uppskatta de andra månaderna ännu mer. Vips så är det jul o nyår och efter ytterligare några veckor dags att åka på skidsemester. Väl hemma därifrån är det snart vår.... Ombyte förnöjer heter det ju! ;)

  Vilken vacker höstbild! Inte gör det nåt att det är i repris, lika fin för det!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 11. November är väl inte helkul precis men maken fyller år då så vi får lösa den frågan först.

  Kram!

  SvaraRadera
 12. Jag tycker vi kan ha kvar november men i stället riva bort februari OCH mars. Då är det inget kul alls och man bara toklängtar efter våren. November är fortfarande höstmysig tycker jag. Sen är det december och jul, nyår och en massa firanden Januari är en riktig födelsedagsmånad här i familjen men sen är det STOPP på det roliga och mysiga. Då vill jag bara ta kliven direkt in i våren!

  Underbar bild. Bra saker ska man använda länge ;-)

  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 13. Jag kommer med i facebookgruppen genast! ;)

  SvaraRadera
 14. Hej!!!
  Underbara Höst, så vackert:))

  November kan vara kvar, så hinner vi fixa riktigt ordentligt till första advent!!!

  Kram Malin

  SvaraRadera
 15. Jag bävar också lite för november i alla fall slutet av den när det är såååå mörkt!
  Vilken härlig bild du visar idag! Positivt höstlik!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 16. Nej du, jag lägger in en stark protest! Halva min familj (inkl. jag själv) fyller år då och dessutom behöver jag november till att verkligen ladda inför julen. Februari-mars däremot skulle jag kunna skippa, och hoppa direkt till april. Det finns inget deppigare än det där glå-slasket innan våren kommer. Och kom nu inte dragande med att mars är en vårmånad. Om den nu ska vara det får den faktiskt bete sig som en sån också.

  Hur vi än vrider och vänder på det här, så anar jag att månaderna kommer när de kommer, och vi kan inte göra så mycket åt det, mer än att härda ut.

  Kram!

  SvaraRadera
 17. Haha, roligt inlägg! Men nixpix november behåller vi allt. Då fyller jag år, då firar vi Mårten Gås, då är det Alla Helgons dag mm VIKTIGA händelser + förberedelser inför DECEMBER. Jag röstar för att februari avskaffas i stället. En annan gammal dänga som du kan gnola på...minns i november den ljuva september...

  kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 18. Ibland måste man få gnälla också,ingår liksom :-)

  Ha det gott

  SvaraRadera
 19. Jag är med! Bort med November! Och när vi ändå håller på så ryck ut februari ur kalendern också... Kallt, grått och trist!!!

  Tack för att du så flitigt bloggar. Jag börjar min morgon med din blogg varje dag och du får mig alltid att lämna hemmet med ett leende på läpparna (Eller som idag att gapskratta rakt ut...)

  Kram Frida

  SvaraRadera
 20. Avskaffa hela vinterhalvåret kanske, det är så himla mörkt då......

  /Linda

  SvaraRadera
 21. Yes! Jag håller med dig, vi avskaffar November! Det är verkligen den tråkigaste månad! Jag är så omodern och har inget facebook, men skulle absolut gå med i den gruppen. ;)

  Ha en fin fredag!
  Ute

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!