fredag 7 mars 2014

Premiär för penséer

Jag vet att vi inte ens har kommit till mitten av mars, och jag vet att vintern kan slå till igen långt in i april. Men jag vill ha vår NU! Och vad är väl mer vår än penséer? De är ju faktiskt inte speciellt dyra heller, så det är inte hela världen om det fryser till igen.


Några har jag stoppat ner i den lilla nätkorgen på symaskinsbordet på hörnan. Lite kvarbliven mossa får hänga med ett tag till, och vakteläggen hade jag kvar sedan förra året. Vi får väl se hur länge de klarar sig från attackerande skator som tror att de är riktiga...  Den lilla pippifågeln har fått sig en omgång grå sprayfärg, eftersom den flagnade så eländigt.


Planteringsbordet har fått stå ute hela vintern (som alla andra vintrar) och börjar nog nästan sjunga på sista versen. Zinkskivan är missfärgad och hela underredet är rangligt som attan. Nåja, det får hålla så länge det håller. Några pärlhyacinter i kruka piggar iallafall upp.


Brevid ytterdörren har jag stoppat ner ytterligare penséer i den gamla järnkitteln. Vi skulle behöva spola av hela trappan med högtryckstvätten. Den vetter mot norr, och precis som hela norra husväggen så har den blivit alggrön i vinterfukten. (Titta på skivan på symaskinsbordet på den första bilden, så får ni se vad jag menar.) Det får bli ett senare projekt i vår.


Nu har jag iallafall varit ute en liten stund idag. Solen har inte dykt upp än, men den ska visst göra det imorgon och på söndag. Det ser jag fram emot!

10 kommentarer:

 1. JAg har gått och funderar på penseer hela veckan. Jag har liksom resonerat för mig själv: "Det går nog att sätta ut nu." "Fast tänk om det blir ett bakslag." "Nä." "jo"
  Suck... jag väntar nog en vecka till.
  Så fint du verkar ha det! Jag gillar planteringsbordet och hoppas det håller en säsong till.
  /E

  SvaraRadera
 2. Jo, det är verkligen vår när man får plantera ut de första penséerna! Precis det har jag också gjort idag och har köpt på mej massor, så det räcker till torpet också!

  Så fint du har gjort och det ser otroligt vårlikt ut!
  Nu hoppas vi på soool imorron som de har lovat!
  Ha en fin fredagskväll!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 3. Jessica, grannen7 mars 2014 18:06

  Klart vi ska ha vårblomster! Jag hamstrade byns sista stora fina på min lilla shoppingrunda innan tacomyset i sjukstugan tog vid ;)

  SvaraRadera
 4. Åh så fint! Väcker ha- begär. Måste få tag på penseer nu känner jag.
  kram *piah*

  SvaraRadera
 5. Ja, penséer är verkligen vår! Tack och lov för dessa färgglada tuffingar. Jag har också köpt ett gäng.
  Jättefint stilleben du fjort på bordet och fint fotat.

  Önskar dig en fin och solig pysselhelg
  /Anette

  SvaraRadera
 6. Tack snälla du för din hälsning inne hos mig, det värmde verkligen! Skall kika tillbaka hos dig med, jag gillar det jag ser hittils ;)
  Och penséer, funderade faktiskt på det häromdan, vet inte om jag vågar men varför inte! Penséer är ju vår och va sjutton, det är ju vår nu!

  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 7. fint du har gjort
  Ha en fin helg!
  Hanna

  SvaraRadera
 8. Fint och mysigt!
  Jag har också penséer nu. Bara måste!
  De tål ju en hel del kyla, så det ska nog gå bra.

  Kram

  SvaraRadera
 9. Ja nu är det bara att köra! Inte en dag försent...
  Härliga bilder du visar!
  Varm kram,
  Titti

  SvaraRadera
 10. Hej! Vilken fina bilder du tar! Jag har fått massor av inspiration, tack snälla!
  Hälsningar Annelie

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!