lördag 8 mars 2014

Trädgårdsfixarväder

Åhhh, vilket trädgårdsväder vi har haft i "Glesbygd" idag! Jag har precis kommit in efter åtskilliga timmar utomhus och känner mig smått syrechockad. Det hör ju inte till vanligheterna att man kan böra trädgårdsfixa så här tidigt på året, men eftersom vi tillhör kategorin människor som inte gör ett endaste dugg på hösten, så finns det onekligen gott om saker att göra nu. Idag har det krattats löv...... skyfflats bort rester av geggiga päron i gräsmattan under päronträdet...... och sågats ner åtskilliga grenar på både en mirabell och en snöbollsbuske. Det var välbehövligt, kan jag säga. I synnerhet snöbollsbusken på bilden här nedanför, som var helt muterad och började trassla in sig i både päronträdet ovanför, forsythian brevid och inte minst i sig själv. Forsythian som skymtar där bakom måste också klippas, men jag fegar lite och tar en buske per år, så att det inte blir så tomt.


Högen med ris växte sig högre och högre på baksidan av ladan. Det blir trist att ta reda på det här eländet sen; det får väl bli ett par vändor till tippen eller kanske rentav en hyrd container på uppfarten någon helg framöver. Det kan ju bli en hel del mer som ska slängas innan vårröjningen är klar, så en container blir nog inga problem att fylla.


Maken och jag har också börjat stega ut hur vi vill ha gångar och damm nere i moraset. Det blir en uppgift som heter duga att börja röja där nere... Kanske får vi inse våra begränsningar och hyra in en grävare.

7 kommentarer:

 1. Gräva damm är ett hästgöra. Jag har grävt tre stycken (varav den största är 40 000 liter) plus en 14 meter lång bäck. Jag rekommenderar det om man vill bli stark. Men jag rekommenderar det inte om man inte vill bli trött...
  Jag röstar alltså på att hyra in en grävare om projektet är stort. :-)

  Visst är det härligt med vårröjning! Jag tillhör, precis som du, kategorin av människor som inte gör ett dyft på hösten.
  Ha det bra!
  /E

  SvaraRadera
 2. Visst fick vi härligt väder idag?! Har också varit ute stora delar av dagen. Lovely!

  Men varför åka till tippen med alla grenar? När man kan elda upp det. Elda bråte är ju den bästa vårsysselsättning dom finns. När sedan mörkret börjar krypa sig på, grillar man korv på glöden. Underbart , om du frågar mig.

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Ja visst har det varit en underbar dag för oss trädgårdstokar! Hoppas söndagen fortsätter på samma sätt!

  Kram Louise

  SvaraRadera
 4. Jessica, grannen8 mars 2014 18:23

  Underbart väder! Tack igen för blommorna! Tror de ska få krypa ner i en pallkrage sålänge :) hoppas Olof mår bättre. Kram

  SvaraRadera
 5. Ja vilken HÄRLIG dag! Sol och 10 sköna grader..
  Jag började i en rabatt, rensade, krattade lite...sen blev det kaffe istället! Jag får ta detta trista en gråmulen dag istället...
  Ha en fin kväll!
  Kram Titti

  SvaraRadera
 6. Nu har jag läst ikapp lite av alla dina inlägg...måste erkänna att jag blir inspirerad, du är duktig du.....själv har jag bara gjort minsta möjliga både inomhus och utomhus, ute bara jag njuuuuter för tillfället, nåja en och annan liten blommande lökväxt har jag allt pillat ner....och druckit elvakaffet ute i solen...livskvalite´!

  SvaraRadera
 7. Spännande med dammplaner!
  Här har också rensats löv och plockats grenar mm.
  Härlig helg!

  Kram

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!