fredag 9 maj 2014

Åter i Köpenhamn

Idag har jag varit i Köpenhamn igen, den här gången för lite tösahäng med en kär gammal väninna som bor där sedan många år tillbaka. Vi har strosat lite i affärer, ätit god lunch och spanat på schlagerturister på Ströget. Som vanligt har jag också hänförts av det danska utbudet av snittblommor och växter, som här vid ingången till den botaniska trädgården.


Sen cyklade vi hem i regnet på väninnans Christiania-cykel. Jag kan inte låta bli att bjuda på en bild av den överlyckliga passageraren, som absolut tyckte att det här var dagens höjdpunkt!


Efter att ha ätit dansk kallskål med kammarjunkare (kardemummaskorpor) och fått storstryk i spelet 'Uno' av en 4-åring, en 6-åring och en 9-åring (utan att ens fuska av artighet...) så sitter jag åter på Öresundståget mot Sverige. En fin start på helgen, helt enkelt!

* Och eftersom Öresundstågen har så fruktansvärt dåligt internet, så publicerades det här inlägget när jag redan hade kommit hem, haha!

6 kommentarer:

 1. Låter som en helt ljuvlig dag! Även om jag helst äter mat som jag förstår vad det är, typ tacos 😆✌️

  SvaraRadera
 2. Vad kul att kunna slinka iväg till Köpenhamn så där, den första bilden är ju för underbar!

  /Jenny

  SvaraRadera
 3. Åh vad härligt! Ställer mig genast frågan : Varför tar jag mig inte i kragen o åker över lite oftare... ;-)
  Fin helg till dig!
  Kram Marie L

  SvaraRadera
 4. Så där skulle jag också sett ut om jag fick vara passagerare istället för att cykla själv. Det är ju perfekt! Då kan man ju njuta ännu mer av allt man ser omkring sig. Du borde ha haft en påse ostkrokar också. Som färdkost.

  Hoppas du får en skön helg

  SvaraRadera
 5. Tänk att ha så nära till Köpenhamn...Ja till Danmark över huvudtaget. Och jag har tänkt samma sak som du, när jag väl farit över sundet, att så otroligt mycket mer blommor de har att erbjuda både på torghandeln och i handelsträdgårdar. Ska det vara så svårt att köra över bron med dessa...?? Eller är det klimatet som sätter stopp för vissa arter. Surt är det...nästan som att förlora i Uno...*blink,blink*...
  Kram kram

  SvaraRadera
 6. Vilken underbar bild på dig! Kanske inget ekipage man vill skumpa jorden runt i, men det ser attans trivsamt ut.
  En undran. Varför har danskarna oftast mycket coolare och roligare cyklar än vi svenskar har?!

  Köpenhamn. Dejligt!

  Hoppas du fått krassefröna i jorden mellan regnskurarna...

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!