söndag 4 maj 2014

Löjtnantshjärta

I trädgården blommar våra löjtnantshjärtan för fullt sedan någon vecka tillbaka. Absolut en av mina favoriter, de är ju så himla vackra! Kan inte riktigt bestämma mig för om jag gillar den rosa varianten bäst...


... eller de vita. Vilken tur att man faktiskt inte behöver välja!


Nere vid snäckdammen finns det ju plats för både och! Den vita skymtar i bakgrunden, till vänster om rostornet. Den brukar bli stor som en buske under sommaren!


I en närstudie kan man nästan inte förstå att vi har så exotiska blommor i Sverige. Som små ädelstenshjärtan där på sin gren!


Nu har jag SMS-deklarerat, sått morötter och rödbetor, planterat gurka och kronärtskocka och sitter nu och vädrar goda dofter från köket. Makens spaghetti bolognese går inte av för hackor! Önskar er alla en skön söndagkväll!

12 kommentarer:

 1. Tänk vad smidigt det är att deklarera nuförtiden! Jag kommer ihåg när jag var liten och pappa satt med papper över hela matrumsbordet för att deklarera. Nu går det på några minuter.

  Löjtnantshjärta är en favorit här också. Jag ska nog försöka skaffa en röd också. Mamma har det och den är riktigt fin. Då har man tre olika som får slåss om uppmärksamheten.

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Har telefondeklarerat jag med, smidigt är det.
  Löjtnantshjärtan är verkligen vackra, hade det förut men vet inte vart det tog vägen så nu blir det nya plantor i vår.....Är alltid kul att se bilder från er fina o mysiga trädgård!
  Kram/Nettan

  SvaraRadera
 3. Jessica, grannen4 maj 2014 19:14

  De är verkligen fantastiska! Minns att jag satt "under" mammas när jag var liten och vecklade upp den till en vagn med en prinsessa i om jag inte minns helt drömskt 😍☺️

  SvaraRadera
 4. Så vackra bilder på Dina Löjtnantshjärtan! Bra att du påminde om deklarationen, ska ta tag i det på direkten! ;)

  Kram
  Annica

  SvaraRadera
 5. Har fick jag lägga deklarationen på brevlådan imorse.

  Löjtnanshjärtan är verkligen fina, tror jag får införskaffa en rosa för jag har bara en vit. Den kan nog få plats i min omgrävda buskagerabatt.

  SvaraRadera
 6. din trädgård är såå fin tycker jag..

  SvaraRadera
 7. Hoppla, hoppla vad det hänt grejor sen jag var här sist! Snyggt fixat mot moraset. Den röda astillben brev pricken över tyckte jag. Behöver du fler kan du väl "låna" av grannen? Hon har väl en hel skog om jag inte minns fel... Spireor har jag också snöat in på. Visst är de toppenbra till mycket?

  Fröken Grön har blivit Fröken Linslus. Så himla kul! Måste läsas :)

  Ha en fin vecka!
  Kram Tamara

  SvaraRadera
 8. Underbara löjtnatshjärtan.Så härligt det blommar i din trädgård.
  Vi får nog vänta ett bra tag till.Här la sig snön vit på backen på Lördagskvällen.
  Inte alls roligt:(
  Och så har vi fortfarande några minusgrader på nätterna.
  Hoppas att det snart blir några +grader om nätterna, så att tjälen går ur jorden.

  Ha en fin dag
  Kram
  Heléne

  SvaraRadera
 9. Åh, de är så vackra! Min mor har rosa hemma hos sig, måste fråga om jag får en liten planta. Om man är uppvuxen med dem måste man ju ha i sitt hem med!

  /Annie - Annies Enkla
  www.anniesenkla.se

  SvaraRadera
 10. Jag har inte riktigt fallit för löjtnantshjärtan men med dina fina bildstudier börjar jag se det fina med dom!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 11. Så fina, både vita och rosa. Kanske gillar jag ändå vita mest men egentligen behöver man inte välja.

  Kram

  SvaraRadera
 12. Vilka vackra bilder på dina löjtnanshjärtan!
  Tänk att de redan kommit hos er! Här uppe i norr har inte ens tulpanerna fått några blomknoppar ännu, bara blad! Och eftersom kylan fortsätter lär det dröja än ett tag innan de vågar sig fram!
  Trädgårdsvivor och krokusar har vi däremot fått! :)
  Vi har också löjtnanshjärtan. Men de gömmer sig där nere i jorden ännu! De är så otroligt fina och påminner mig om min barndom då jag beundrade dem i min mormors trädgård!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!