onsdag 16 juli 2014

I skogens skafferi

Idag har vi tillbringat några timmar ute i de göingska skogarna. Maken är en riktig skogsmulle och har sina favoritställen, där han brukar hitta både bär och svamp. Vi kom inte hem tomhänta idag heller; det blev både blåbär och kantareller i hinkarna!


Jag ser redan fram emot kvällsmaten, då vi får smörstekta kantareller på en grov brödskiva med stekt ägg, tomat och gräslök. Mums! Blåbären är goda att äta precis som de är. Den hamnar alldeles säkert på frukostfilen imorgon bitti. Om det finns några kvar då...

9 kommentarer:

 1. Oj, har ni redan kantareller och blåbär där nere?!!Smarrigt värre! Får nog vänta en liten stund till på det här, fast jag såg ju blåbärskart förut så jag får nog kolla om dom mognat.......Isåfall blir det väl nån blåbärspaj och kanske nån smoothie.....eller som du skrev....bara precis som dom är!
  Ha en fin dag!
  Kram/Nettan

  SvaraRadera
 2. Jag behöver skaffa mig lite skogsmullekunskaper, aka svampställen. Hittade typ fyra svampar sist jag försökte, lönt... 😖 ser rysligt gott ut vill jag liva, kanske bäst ni låser om er, muahaha!

  SvaraRadera
 3. Så gott det ser ut! Jag kan verkligen inte plocka svamp. Vet inte var jag ska leta och tar mig inte tid att lära mig. Men gott är det.

  Kram

  SvaraRadera
 4. mm, så gott det ser ut! Blåbär och kantareller, det är verkligen skogens guld det! Smaklig måltid!

  SvaraRadera
 5. Underbart med både blåbär och kantareller! Här är nog alldeles för torrt för kantareller, men har hört att folk har hittat....!

  Det ser otroligt smarrigt ut!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 6. Det bästa av sommaren! Mums!

  SvaraRadera
 7. Mmmmm, så gott det ser ut! Kantareller får jag vänta på, men blåbär och alla andra underbara sommarbär kan man köpa i diverse små stånd här uppe på Bjäre där jag befinner mig. Plocka själv händer väldigt sällan, men det är ju gott ändå.
  Kram
  Elin

  SvaraRadera
 8. Låter som en härlig utflykt i skogen och med en trevlig bonus med hem.
  Är inte bara lugn och ro för kropp i själ i skogen...

  SvaraRadera
 9. Tänk såna resurser det finns där inne bland träden. :-) Naturens skafferi. Men sen ska man känna igen det också... kantareller känner jag visserligen igen, men sen tar mina svampkunskaper slut.

  Ha det bra i värmen

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!