torsdag 17 juli 2014

Tak del 2

Ni var många som skrev peppande kommentarer efter mitt deppiga inlägg om vårt nymålade plåttak, och det tackar jag er innerligen för. Det känns fånigt att säga det, men jag drabbades nog av en liten kris där. Ju mer färgen torkade, desto mer ceriserosa blev den. (Jag visade aldrig de värsta bilderna, för att jag fick ont i magen bara av att se dem...) Men nu är det så att historien faktiskt har fått en oväntad fortsättning. Efter ett par dagars ångest (min) och mycken vånda (min) visade det sig nämligen att färgen faktiskt hade blivit felblandad hos försäljaren! Vi gjorde ett besök på färgföretaget och fick prata med en kundkonsult, och efter det samtalet tänkte vi om lite grann. När vi fick se nyansen vi hade valt ursprungligen uppmålad på en provbit, så kändes den fortfarande alldeles för blå i tonen. Vi bestämde oss därför för att köra på en mer traditionellt tegelfärgad röd nyans.

Jag hade läkartid i Malmö idag, och när jag kom hem var taket ommålat! På bilderna maken skickade till min mobiltelefon så tyckte jag det såg läskigt ut när den obarmhärtiga solen förstärkte tegelfärgen och nästan gjorde den orange, men så snart jag svängde in på uppfarten kände jag direkt att det är hundra gånger bättre mot hur det var tidigare. Färgen är mycket "snällare" mot huset. På bild är det svårt att återge rätt nyans, men i sen eftermiddagsol (fortfarande ganska skarpt ljus) ser det ut så här nu:Målbilden vi har haft framför oss inför takmålningen var nog ganska orimlig redan från början, då vi baserade den på den väderbitna, solblekta färgskala huset redan hade, inte den färgsättning som faktiskt skulle kunna vara lämplig när man renoverar ett gammalt hus. Det blev kanske inte riktigt som vi trodde den här gången heller, men det här kan jag faktiskt leva med. Det är fortfarande ett nymålat plåttak. Färgen är fortfarande skarp i strålande sol. Färgen är mycket ljusare än hur vi först tänkte. Men det är inte ceriserosa. Och jag får inte ångest av att titta på det. Och när solen går i moln ser det till och med riktigt snyggt ut! 

Nu låter vi sol, väder och vind göra sitt. Därmed tror jag att jag lägger ångesten på hyllan för den här gången. Punkt slut! (För att citera en kär granne!)

5 kommentarer:

 1. Det är verkligen all skillnad i världen nu! Vilken tur att det löste sig som det gjorde. Heja heja! Nu semester! Kaffe imorgon vid 12? Hörs närmre 👌

  SvaraRadera
 2. Åh, så skönt, ångest är inte bra, sånt där kan man gå och reta sig på länge om det inte blir rätt. Det ser riktigt fint ut tycker jag!

  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 3. Skönt att det ordnade sig och bra att du är nöjd nu. :-) Du ska se att sol, vind och regn sköter finputsningen.
  Det är ett gulligt litet hus ni har förresten.

  Må så gott

  SvaraRadera
 4. Det ser jättebra ut! Så skönt att det löste sig så fort. Att gå runt med känslan av att ett dyrt och omfattande projekt har blivit galet är verkligen hemskt och tar mycket energi.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 5. Det var väl bra att du hade så kraftig ångest att du kontaktade butiken. Annars hade du suttit där med både ångest och ceriserosa tak. Mindre kul ju...

  Bra att du tar hand om Sivans missfärgade tår. Nagelsvamp är också mindre kul ;)

  Kram Tamara

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!