lördag 30 augusti 2014

Välkommen fröken Cylinda!

Efter lite fix, trix och mindre justeringar så är nu spisen på plats. Med sina udda mått på 54,7 (tack gode tid för Internet!) passar den som en smäck i det gamla hålet. Den är lite större än den gamla spisen, så bänkskivan till vänster ställde till det en aning när vi skulle lägga på den igen. Som tur väl är så har vi en suverän bygghandel här i byn, som alltid är lika hjälpvillig. Med ett snabbt sågsnitt kapades skivan med en centimeter på bredden, och efter det passar den hur bra som helst.


Det gamla golvskåpet till vänster är ett riktigt hemmabygge och kändes sunkigt och ofräscht inuti. Jag skurade ur det och hämtade sedan upp en hink med vit panelfärg som vi hade stående i källaren. Med en roller fixade jag till hyllplan och väggar på ett par minuter. Den fulbruna sockeln nertill fick sig också en omgång. Någon dag när andan faller på igen ska jag måla skåpen på höger sida om spisen också, men det blir inte idag. Hela köket skulle behöva en rejäl uppfräschning framöver.


Man kan nog lugnt säga att vi aldrig mer kommer att få kommentarer om hur charmig vår spis är, men hade ni sett hur den gamla ser ut där den står nu (alldeles till höger ur bild), så hade ni nog inte tyckt det iallafall, haha! Det blir nog till att ringa skrotfirman på måndag och be dem komma och hämta det ingrodda gamla schabraket. Ikväll blir det premiärmatlagning på fröken Cylinda!

7 kommentarer:

 1. Hoppas ni kommer trivas med Fröken Cylinda!
  Här blir det hämtmat ikväll faktiskt. Bara jag och Oscar hemma så vi lyxar till det. Eller egentligen beror det nog på lathet och utebliven matinspiration. Hemlagat är egentligen godast enligt mig. Chokladpudding blir det till dessert. Klassiker när det är bara han och jag för det är bara vi två som gillar det.
  Nu får vi hoppas att det inte regnar allt för mycket imorgon.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Det blev jättebra! Och vad typiskt, om man fixar nånting så ser det runt omkring genast sunkigt ut ... Förstår att du målade upp det vita, fast hade du inte skrivit det hade jag aldrig tänkt på den bruna sockeln till höger.

  /Jenny

  SvaraRadera
 3. Så härligt med en ny "förken Cylinda" och det hedrar er att ni valt plattor. Det har jag både i lägenheten och på torpet, och så länge de funkar hänger de med!
  Så skönt med en fungerande ny spis!
  Så snyggt skåpet blev! Heder åt återbruket!
  Kanske är gamla skåp i bättre kvalitet än nya?
  Lycka till med er nya fröken!
  kram
  Lisa

  SvaraRadera
 4. Så skönt med den ny spis och lite nytt i köket. Märkligt det där hur lite färg kan göra att nästan hela köket känns nytt. Jag satte hyllpapper i skåpen hemma i Hult för en tid sedan och det kändes nästan som om hela köket var renoverat efter det. Lycka till med fröken Cylinda! Liza

  SvaraRadera
 5. Blev bra med ny spis..Nångång är det skönt med uppfräschning..o lite färg o ny spis kan ju göra underverk..Ha det gott.

  SvaraRadera
 6. Hej! Vilket underbart vackert och charmigt kök du har. Sådär enkelt, litta vingt och precis motsatsen till ett färdigbeställt rakt/vitt/stelt kök från ikea. Jag tycker ditt kök är personligt och (som sagt) jättecharmigt. /Fru Stjernholm

  SvaraRadera
 7. Vad härligt med en ny spis! Vår sjunger också på sista versen...
  Men som sagt, den gamla var ju allt bra charmig...

  Kram
  Annica

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!