fredag 29 augusti 2014

Krysantemum möter Mårbacka

Sommar och höst möts nu i trädgården. Jag har redan krattat den första omgången löv under päronträdet, samtidigt som jag fortfarande vattnar köksträdgården som om det vore högsommar. På hörnet av ladan hänger krysantemum i en loppad smidesampel...


... samtidigt som Mårbacka-pelargonerna blommar som allra bäst i sina krukor nedanför kökstrappan. De tog god tid på sig i år, kan jag lova. Jag funderar på att strunta i det där med övervintring i år och helt sonika köpa nya nästa år. Jag vill ju ha blommande pelargoner redan i början av sommaren!


Och idag blev den nya spisen installerad och klar i köket. Återstår att fixa till lite med bänkskivan på vänster sida, som är aningens för bred nu, efter att vi fick skjuta in golvskåpet lite närmare skafferiet. I ärlighetens namn är vi faktiskt lite sugna på helt nya bänkskivor överhuvudtaget. Vi får väl se hur vi löser det. Nu återstår också att "bränna ur" ugn och plattor på den äckliga fabrikslukten innan spisen är redo att användas. Ikväll får det dock bli ciabatta och salt och vinägerchips till middag. Stackars oss, haha!

3 kommentarer:

 1. Fiiiint! Ja nu är det verkligen en mellanperiod. Tim nysått här samtidigt som mycket börjar sina i lådor och land.

  SvaraRadera
 2. Jo, så är det nog, att årstiderna möts. Jag vattnar också fortfarande samtidigt som vildvinet börjar skifta i rött på vissa blad.

  Här fick det bli ny torktumlare idag. Den slutade fungera förra veckan. Ingen värme längre. Bara snurrade och snurrade :) Hoppas nu ni blir nöjda med er spis.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Samma hos mig att sommar och höst möts.
  Vissa ex. av mina pelargoner sparar jag och andra inte.
  Roligt att köpa nya också till nästa säsong.

  Fin helg,
  kram Anneli

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!