lördag 5 september 2015

En bil kommer lastad

- En bil kommer lastad!
- Med vaddå? 
- Mängder av rea-fyndade perenner!

Halva priset på alla perenner och klätterväxter kan man ju inte motstå. Jag (och flera andra) var på plats redan när Växtmästaren i Osby öppnade i förmiddags, och i hällande regn gick jag runt i en hel timme och bara valde och vrakade.


Förutom jättedaggkåpan, så passade jag på att köpa plantor som var lite dyrare till ordinarie pris. Flera av dem var dessutom extra stora och kommer att fylla ut i rabatten direkt. Det blev kaukasisk förgätmigej 'Jack Frost', kransveronika 'Pink Glow', vit höstanemon 'Honorine Jobert', piprankamongolisk näva och flocknäva. Jag köpte också ytterligare två plantor röd solhatt 'Magnus', som ska få komplettera den jag köpte på Bäckaskog förra helgen. En jättestor kryssboll blev det också, så nu är det höst på riktigt.

Jaha, nu får det nog bli lite rabattgrävning snart igen. Fast inte idag, för nu är det kolsvart ute och regnet fullkomligt piskar ner. Riktigt mysigt, faktiskt! Det får bli kaffe, soffa och tidningar istället. Inte så dumt det heller!

5 kommentarer:

 1. Vilken lycka att köpa reaväxter nu och varför försitta den chansen! :)
  Urläcker träräfsa mot väggen!
  Ha en fortsatt skön helg, trots regnet!
  Kram
  LIsa

  SvaraRadera
 2. klart man skall handla när det är REA på perenner..

  Kram

  SvaraRadera
 3. Hihi, jag har också en sådan där liten samling på uppfarten som väntar på att komma i jorden. Retligt då att jag skar ett djupt jack i vänsterhanden i morse, så någon grävning blir det inte i dag. Typiskt, men det är väl någon sätt att säga "chilla lite, hörrdudu"...
  Kram
  Elin

  SvaraRadera
 4. Härligt med REA i trädgårdsbutikerna!
  Imorgon är det jag som åker och införskaffar flera bärbuskar...;)
  Ha en fin söndagskväll!
  /Annica

  SvaraRadera
 5. Lätt hänt, det där! Det spelar liksom inte någon roll om man har plats eller ej. Men man kan ju alltid göra nya rabatter, eller?!

  Kul att ses förra veckan. Hoppas vi ses något mer under hösten.

  Kram!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!