måndag 20 mars 2017

Vårdagjämning

Från och med 11.29 i förmiddags är nu dagarna äntligen längre än nätterna. Jag tycker att det kändes redan tidigt imorse, när jag vaknade helt av mig själv 45 minuter innan väckarklockan ringde och det kändes som full dag ute. "Gilla" flera gånger om på det!


Och om fem dagar är det officiellt sommartid. I ärlighetens namn gillar jag själva ordet mer än jag gillar själva innebörden, för det där med att gå upp en timme tidigare är inte riktigt min grej. Men jag står ut, för det låter ju faktiskt bra mycket trevligare med sommartid än med vintertid. Vårdagjämning och sommartid är nog två av svenskans allra vackraste substantiv, faktiskt. 

3 kommentarer:

 1. Känns inte som vårdagjämning idag men det är det och det gillar jag! Sommartid vill jag ha året om, det känns fånigt att ställa om klockan till vintertid.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 2. Håller med dig! Ja sommartid är väl ett härligt ord...
  Fint du har gjort det där med kaninen, påskigt :)
  Ha en skön tisdag nu.
  Kram Titti

  SvaraRadera
 3. Ja det är ett härligt ord, vårdagjämning! Fast här snöar det idag och även lite igår men.....det är ju faktiskt inte ens april även om det känts som det. Så gott som all snö hade ju töat bort och dom har till och med sopat vissa gång och cykelvägar...Men jag gissar att snön som kommer nu inte blir långvarig...
  Vilken fin kanin du hittat! Och påskliljor....härligt!!!
  Ha en fin dag! Kram/Nettan

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!