söndag 19 mars 2017

Söndag i skattkammaren

Ett stort söndagsnöje här i "Glesbygd" är att åka till skrothandlaren i utkanten av byn. Här finns flera små hus fyllda med prylar, men roligast av allt är att botanisera i skrothögarna utomhus. Hela stället är som en enda stor skattkammare, inte minst för kreativa trädgårdsnördar. Det gäller bara att tänka lite outside the box. Här har jag onekligen gjort många finfina fynd genom åren.


Idag hittade jag en rolig gammal låda med handtag, nyckelhål och metallskylt, som ser ut att härröra från ett arkivskåp av något slag. Så läcker! Just nu har jag satt ner några av vårens första omgång penséer i den, men jag funderar faktisk på att skura av den och ta med den in. 


Jag rotade också fram en gedigen gammal träkruka och ett nytt gäng gjutjärnsben, vilket har blivit något av ett signum för mig när jag är på skroten. Det här är den tredje omgången ben som hittar hem hit, hihi! Just de här skulle nog kunna passa under en stor kruka i växthuset.


Träkrukan klädde jag med markduk invändigt, fyllde med lekakulor och planteringsjord och pillade sedan ner murgröna och ytterligare några penseér. Jag ställde ut den på verandatrappan.


För mig var dagens besök på skroten faktiskt premiärbesöket för i år, men känner jag mig själv rätt lär det bli fler rundor innan året är slut. De får in nya grejer mest hela tiden, så det lönar sig att vara där regelbundet. Nu förstår ni varifrån alla mina trädgårdspryttlar kommer, hihi!

7 kommentarer:

 1. Aha, ja, nu förstår vi! Vilken skattkammare du har i närheten, nu blev jag riktigt avis! ;-)

  Ha det gott!
  Gunilla

  SvaraRadera
 2. Vilket bra ställe du bor på, både skrot och loppisar i närheten!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 3. Meen hallååå....utan mig?!? ��

  SvaraRadera
 4. Men dit vill ju jag också ! Nej , varför har vi inte ett sånt ställe här oss mig.

  Kul för dig dock, kram

  SvaraRadera
 5. Vilket drömställe du besökt:)

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!