fredag 2 juni 2017

Djur och skulptur på Chelsea

Kanske dags för lite fler bilder från Chelsea Flower Show? Att ha ett djur av något slag var helt klart ett populärt inslag i flera av utställningsträdgårdarna. Vad säger ni om en grön giraff i naturlig storlek? Skulle nog göra sig bra över hustaket här hemma, hihi! Topiary heter det på engelska när man formklipper vintergröna växter så här, fast just den här tror jag är fusk.


Boxande kaniner (eller dansar de?) dök upp på flera olika ställen. Jag tror att det var samma konstnärinna som låg bakom dem alla. Kanske läge att traska ner till järnhandeln imorgon och köpa en rulle koppartråd?


En hjort i naturlig storlek, formgiven i någon slags drivved, var ju också himla tjusig. Det fanns både hästar och björnar i samma stuk, men de fastnade inte på bild. Ja, och så boxande kaniner förstås!


Det fanns flera bronsskulpturer som jag tyckte väldigt mycket om, som den här flickan som sitter och öser vatten ur en grop i marken. En annorlunda men fin "fontän". 


En formgivare hade satsat på att gjuta bronsstatyer med kända engelska sagofigurer som motiv. Är det här Tingeling och Peter Pan, tro? (Fast han hade väl inte vingar, va?)


The Mad Hatter från "Alice i Underlandet" serverade te åt sin kaninkompis. (Ingen boxande kanin den här gången dock, hihi!)


Den här roliga råttan var kul!


Mest tyckte jag om Christopher Robin från "Nalle Puh", som gick under sitt paraply och letade småkryp i vattenbadet. Den hade jag gärna haft i min egen trädgård!


4000 pund hade den här söta lilla flickan kostat. En spottstyver ju, hrmmm... Nästan alla skulpturer var slutsålda hos den här formgivaren. Tydligen tar det 16 veckor att tillverka en ny, om man nu skulle vilja lägga in en beställning. 


Det här vattenbadet med svart korp på kanten var läckert, tycker jag. Lite mer lättplacerat, kanske. 


Ja, allt detta var ju inget man stoppade i resväskan och tog med sig hem precis (det skulle väl vara den där gröna giraffen då, hihi!), men det var himla kul att gå runt och titta på allt det fina. Fast hade man haft bil hade man nog nästan inte haft råd att köpa något ändå. Själv handlade jag något fint för 6 pund, men det visar jag en annan dag.

1 kommentar:

  1. Åhh vilka bilder från denna härliga show! Kanske nästa år...jag hoppas jag kommer dit då igen :)
    Sommarkram från Titti

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!