lördag 24 juni 2017

Midsommardag

Vilken härlig midsommarafton det blev igår! Vi hade verkligen vädrets makter med oss, ända fram till sen eftermiddag. Att äta midsommarlunch och efterföljande tårtfika ute i trädgården var inget som helst problem. Som vanligt hade vi rotat fram alla tänkbara utemöbler och ställt ihop ett långbord på vår uteplats på södersidan. (Ännu inte stenlagd, märk väl...)


13 vuxna, 4 barn och 2 hundar blev vi i år, om jag har räknat rätt. (Matematik har aldrig varit min starka sida.) Någon findukning är det aldrig direkt tal om på våra midsommarfester, eftersom vi oftast ställer iordning ett buffébord inne i köket, där folk får plocka med sig tallrikar, glas och bestick bäst de vill. Lite blommande kirskål i en gammal grön mjölkkanna blev en lagom pretentiös bordsdekoration. Det vackra bor verkligen ofta i det enkla, för att citera en känd barfotaman från TV.


När det började regna vid 17-snåret drog vi oss inomhus. Vi grillade nedanför kökstrappan senare på kvällen, men åt inomhus. Det gick ju bra det med. Senare på kvällen återvände en del av gästerna hem, och några stannade över natten. Vädret till trots hade vi till och med ett tappert gäng som tältade i trädgården. Vid 4-tiden imorse blev de serenerade av ett gäng som gick förbi utanför på gatan och sjöng "Man ska ha husvagn", haha!


Regnandet fortsätter av och till idag. En bra dag att ligga i soffan och käka sega ostbågar och göra ingenting, med andra ord. Matrester har vi så vi klarar oss i kylskåpet, så inte ens det behöver vi tänka på idag. Tack alla som kom och bidrog till en fin midsommarhelg 2017! Vi älskar att har er här!

2 kommentarer:

  1. Här vilas det också i soffhörnet med popcorn och en en bra film. Regnet strilar ner och det är en perfekt dag för att göra ingenting...
    Sommarkram från Titti

    SvaraRadera
  2. Tack själv för en fin dag och kväll!

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!