fredag 23 juni 2017

Glad midsommar!

Midsommaraftons morgon i stugan, och jag lullar runt i morgonrock och viftar på tårna. Traditionsenligt firar vi dagen här hemma på Solhäll, med vänner som droppar in från både norr och söder. Här är det drop-in som gäller. Man kommer när man vill, tar med sig det man vill äta, åker och badar om man vill, dansar runt stången i Hembygdsparken om man vill, åker hem när man vill eller sover över om man vill. 


Hur många vi blir vet vi nästan aldrig exakt i förväg, men det är liksom det som är tjusningen med det hela. Vädret kan vi inte göra så mycket åt, men över lunch ser det iallafall ut som att vi kan sitta ute. När regnet kommer får vi trycka in oss på 76 kvadrat helt enkelt, men det brukar gå bra det också. Midsommar är min favorithögtid just därför att den är så härligt oplanerad och avslappnad.

Glad midsommar till er där ute i vårt avlånga land!

2 kommentarer:

  1. Vilket bra upplägg på ett midsommarfirande! Här har det hällregnat sedan kl 14 men vi är vana så det blev bra ändå.
    Midsommarkramar
    Eva

    SvaraRadera
  2. Det lät som en väldigt mysig midsommar och vad bra att köra "drop in" som du kallar det! Hos oss försvann värmen redan måndag midsommarveckan men nu har det iallafall inte regnat på ett par dagar. / Nettan

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!