söndag 2 juli 2017

Marknad, loppis och skrot

På förmiddagen styrde vi kosan mot Hökön, där det var marknad och loppis idag. Sitt namn till trots är Hökön ingen ö, utan en liten by som ligger i Osby kommun, mellan Älmhult och Lönsboda. Charmigast i hela byn är den här gamla luckan, som jag alltid stannar en stund vid och beundrar.


Kanske var det vädret som skrämde bort en del knallar och loppisförsäljare, för det kändes som att årets marknad hade krympt i storlek. Den var inte jättestor tidigare heller, men i år hade vi gått igenom det mesta på mindre än en halvtimme. På loppisen hittade jag iallafall den här gamla trälådan med handtag och två fack. Den är lite charmig, tycker jag. Passar fint att ha trädgårdsredskap i.


Maken köpte ett järnspett och jag fick med en rolig grunka i ett paketpris. Vad i allsin dar är detta? "Ljusstake" föreslog försäljaren, men det vete fåglarna. 


Jag tänker "rabattprydnad", som vanligt. Om inte annat hamnar den säkert i min display av andra gamla spadar och räfsor vid laduväggen. 


Efter lunch tog vi oss en promenad till skroten här i byn, där jag lyckades med konststycket att bli ägare till ett vackert grönt gammalt balkongräcke, haha! Ägarna till skroten är otroligt snälla; jag lyckades förhandla in hemkörning i hundralappen som det kostade. Förhoppningsvis dyker det upp i veckan som kommer, så får ni se hur det ser ut. Var det ska hamna har jag som vanligt ingen som helst plan för...

3 kommentarer:

 1. Den rustne kaninen / haren synes jeg var helt toppers. Så fin.Den kunne jeg sannelig tenkt meg. Liker veldig godt ågå på loppis selv. hilsen Inger

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kaninen har jag köpt på en plantskola i Skåne som heter Flyinge Plantshop.
   Om du har vägarna förbi där någon gång... :-)

   Radera
 2. Vilka fina fynd du gör på dina loppisrundor, jag blir nästan avis! Vi var införbi några loppisar häromdan, men icke att jag hittade något roligt... men så är det ibland!

  Kram och ha det gott på semestern!
  Gunilla

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!