tisdag 20 februari 2018

Kran, krok och spegel som inte blev

Eftersom jag inte riktigt kunde visualisera hur den skulle se ut på plats på handfatet, så beställde jag faktiskt hem två olika blandare. Förvisso i samma stil, men en lite större och en som var lite nättare. Båda var himla fina, men när jag testade dem på handfatet dagen innan rörmokaren skulle komma, så var valet givet: Det blev den mindre av de två. Den heter Oxford Mini och kommer från Sekelskifte. (Hej, nu fick ni lite gratisreklam!) Den större modellen gick i retur med posten idag.


Jag är himla nöjd med handfatet, som är av standardmodell, men som känns lyxigt stort i jämförelse med det pyttelilla handfatet vi hade tidigare. Tvålpumpen har säkert snart 8-10 år på nacken, men passar in och får hänga med ett tag till. På väggen skymtar två av de självhäftande krokarna från Åhléns, som jag köpte i lördags. (Hej gratisreklam igen!) Det är inget märkvärdigt med dem, men de är diskreta och fina, och med en prislapp på 19 kronor styck känns det som att man kan ångra sig om det skulle dyka upp något roligare. Vi tänkte iallafall försöka vara duktiga och inte "småborra" i kaklet, om det går att undvika.


Jag spanar ju som bäst efter en badrumsspegel och förälskade mig i den coola metallspegeln på den lånade bilden här nedan. Den kommer från danska IB Laursen (hej gratisreklam en tredje gång; det var värst vad jag är givmild idag!) och har en liten hylla undertill, som jag tänkte skulle vara praktisk att ställa tandborstmuggar och andra småpryttlar på. Tyvärr sticker den där hyllan ut alldeles för mycket över handfatet, så det skulle inte funka med vår fina nya kran. Jag får hitta på något annat, helt enkelt. Kanske blir det bara en helt vanlig spegelskiva som fästs med klamrar direkt på väggen. Enkelt, men ändå ganska tidstypiskt i ett funkisbadrum. 

Bildkälla

Nu väntar vi på glasväggen, som förmodligen inte levereras förrän tidigast i nästa vecka. Innan dess kommer det inte heller upp något duschdraperi, så antingen får man vänta med att sätta in en massa grejer som kan bli blöta, eller så får vi duscha i källaren så länge. Well, well, den där väggen kommer ju förhållandevis snart ändå. Jag väntar, om än en smula otåligt, hihi!

P.S. Ledsen för taskig vitbalans i de två första bilderna; så går det när man är lat och fotograferar på autoläget...

6 kommentarer:

  1. Gulligt och fint i ert nya badrum! Om du ger dig till tåls tror jag du kommer att hitta en spegel som passar bra.
    Kram Eva

    SvaraRadera
  2. Så fint det blir!
    Kram Jessika

    SvaraRadera
  3. Fint, speciellt kranen är läcker. Vill tipsa dig om Granit som har tvåpack sugkopp med metallkrok som fäster riktigt bra. Har själv dessa i köket och badrummet för handdukar, grytlappar osv.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tipset! Granit brukar ha riktigt fina grejer.

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!