onsdag 28 april 2010

En bra onsdag

Solen sken idag, och det var riktigt skönt ute
Vi har i nuläget TRE budgivare på vår lägenhet!
Jag har nya, knallgröna gympaskor (fotriktiga från Ecco, minsann!).


Tänk, vad man kan njuta av en helt vanlig onsdag!

söndag 25 april 2010

Hosta

Jag har kommit på att jag gillar hosta! - Ja, alltså inte sådan man drabbas av när man är förkyld, utan sådan hosta man planterar i rabatten.


Funkia kallas de visst också, och de finns i flera olika frodigt gröna nyanser.

Jag har "pillat" ner några i rabatterna på framsidan av huset; jag gillar att det blir lite grönt där, och dessutom gör de sig fint mot tulpanbladen som kommit upp nu.

Förhoppningsvis får de stå i fred, - jag har hört att sniglar älskar att mumsa på hostor, och sniglar finns det på tomten...

torsdag 22 april 2010

Blommor på burk!

Sambon kom hem med en kul present häromdagen: Blommor på burk!


Blandade blomsterfrön på burk, alltså. Från Lidl (av alla ställen) för 24,90 kr!


Tycker det är en kul idé, och ska absolut testa att "krydda" lite frön på lämpligt ställe i trädgården. Om de tar sig återstår att se.

måndag 19 april 2010

Farmors lilla bord

Vi har bestämt att vi inte ska börja plocka bort så mycket saker från lägenheten, innan den är visad och såld. - Det lär ju vara lättare att sälja en lägenhet som är möblerad och lite sisådär lagom "stylad", och inte helt tom med gapande hål i väggarna.

I helgen "smugglade" vi iallafall med vårt lilla gröna hallbord, som är alldeles lagom stort att ha innanför dörren.


Fram till för 20 år sedan stod det i ett gästrum hemma i min farmor och farfars hus. Då var det vitmålat och hade ett tvättfat med tillhörande kanna ovanpå sig.

Från 1991 och fram stod det i min allra första egna lägenhet. Den hallen var också gul. Jag målade bordet grönt. - Fröken Grön redan då!

fredag 16 april 2010

Lägenhet till salu!

Nu gör vi det! - Säljer lägenheten i "Storstad" och flyttar till Solhäll!!!

De senaste två åren har vi mer eller mindre bott i kappsäck; lägenheten på vardagarna och huset på helgerna. 12,5 mil upp på fredagskvällen och samma avstånd tillbaka på söndagen. Vill man så går det, men i längden börjar man känna att det är jobbigt att ha två ställen att hålla reda på. Lägenheten i stan har mest blivit en avlastningsplats där vi äter och sover. Njuter av livet gör vi mestadels på Solhäll!

Downshifters, kallas det visst på modernt språk, när man lämnar storstadsstressen och flyttar ut på "vischan". Mentalt sett har vi flyttat för länge sen. Inte hade vi kunnat gissa att det skulle resultera i det här, när vi köpte huset för två år sedan!

Så nu har jag sökt tjänstledigt från mitt jobb från och med mitten på augusti (sambon har fortfarande överkomligt pendelavstånd), och vår lägenhet är från och med idag till salu på Hemnet. Här är bilder därifrån:

Vardagsrum


Kök


Matrum


Sovrum


En del tycker säkert att vi är helt "crazy" som tänker bo permanent i ett skevt litet hus i glesbygden, men för oss känns det nästan som en lättnad att vi äntligen tar steget! Fast visst har vi en massa jobb framför oss nu, med att tömma lägenheten, göra oss av med en massa prylar och fixa till resten av Solhäll så att det verkligen funkar att bo där.

Poängen är ändå att höja livskvaliteten, även om det innebär att göra lite avkall på levnadsstandarden.

Home is where the heart is!
(Någon som vill köpa en lägenhet i Malmö?!)

onsdag 14 april 2010

Melonknoppar

Det blev porslinsknoppar från Indiska på byrån i garderoben; melonknoppar för 19.90 kr styck.


Det blev fint, men jag retar mig lite på att själva "skruvskaften" är så långa. De sticker ut alldeles för långt på insidan av lådorna. Men man kanske kan knipsa eller såga av dem på något sätt.

Fyra lådor till att fylla med grejer, - det blir bra det!

söndag 11 april 2010

Planteringsbord och trädgårdspyssel

Vilken fullständigt ljuvlig vårdag det har varit idag! För första gången i år drog jag på mig trädgårdsbyxorna och spenderade hela dagen ute i trädgården. Min stackars vinterbleka hud verkligen sööööög åt sig solen!

Jag rensade upp lite i blomsterbäddarna på framsidan, klippte ner lavendeln, pillade ner mina övervintrade julrosor i jorden och konverserade med alla små fina krokusar som har kommit upp. De 50 små krokuslökarna jag satte i höstas har tagit sig upp ovan jord...


...fast de är VITA och inte blåa, som det stod på paketet!

Längre ner i trädgården finns också krokus, som nog har funnits där i många år. Läckert när de nästan är randiga!


Annars har helgens projekt varit att göra i ordning ett planteringsbord som jag hittade på Plantagen i tisdags. Lagom stort, med zinkskiva och en liten hylla undertill. Själva underredet var av obehandlat trä, så för att skydda det mot väder och vind lite bättre så gav jag det en omgång oljefärg. GRÖNT så klart!


(För övrigt samma gröna färg som fågelbadet fick i somras, som någon observant läsare kanske noterar. Man tager vad man haver!)

Exakt var bordet ska stå har jag inte bestämt ännu, men någonstans utmed laduväggen är nog det lämpligaste stället. (När det här fotot togs hade färgen nästan inte torkat, - så otålig är jag haha! Nu har jag ställt tillbaka det inomhus igen, så att färgen får härda ett par dagar.)

När jag var på Plantagen kunde jag inte motstå att köpa på mig lite vårfina bellisar. Tillsammans med murgröna blev de jättefina när jag stoppade ner dem i den här gamla "träbyttan", som har stått på balkongen i stan och fått härlig patina.



Några söta små penséer fick bo i två plåtkrukor:


Tänk om det här vädret kunde hålla i sig nu... Jag håller tummarna så det knakar!

tisdag 6 april 2010

Nollad...

Überteknisk som jag är råkade jag "deleata" min bloggräknare igår, haha!
Fast jag är ändå rätt mallig över att jag just klarade av att installera en ny.

lördag 3 april 2010

Glad påsk!

Undrens tid är inte förbi, - vi kom hem från gårdagens Antik- och samlarmarknad TOMHÄNTA! Där fanns massvis med fina saker, men kanske är det så att vi börjar bli kräsna. (Iallafall prismässigt, de riktiga antikhandlarna vet hur man tar betalt...)

Jag har iallafall unnat mig en fin påskbukett, som lyser upp på matrumsbordet: Tulpaner, ranunklar, johannesört och blåbärsris.


Idag har vi varit på Gästis i "byn" och ätit god påskbuffé tillsammans med våra föräldrar, som var på besök i "Glesbygd" idag. Annars får jag erkänna att veckans kost mest har bestått av följande:


För ägg ska ju vara väldigt korrekt GI-mässigt, har jag hört, hehe!

Jag hittade en fin liten skål på fot från Glimma att ha dem i, vid det traditionsenliga veckobesöket på Erikshjälpen tidigare i veckan. Undrar om det är skålens storlek eller min konsumtionstakt som gör att jag får fylla på den hela tiden??


Glad påsk på er allihop!

torsdag 1 april 2010

Mera målarfärg!

Lukten av målarfärg igår triggade ett vilande "missbruk" hos mig: Nu vill jag MÅLA, MÅLA, MÅLA!

Den lokala välgörenhetsloppisen försåg mig idag med en vanlig tråkig fanérbyrå för 95 kronor. Ful, men praktisk, då den ska stå inne i Solhälls enda garderob/klädkammare och hjälpa oss med klädförvaring.

Men bara för att den inte ska synas så mycket, så behöver den inte vara ful! Fram med Antikgrå-burken från Alcro och en roller, och den fick ny färg på nolltid!


Den hade fula träknoppar som handtag, men dem har jag skruvat bort. Tänkte att jag ska spana lite på de fina porslinsknopparna som finns på Indiska, när jag kommer tillbaka till stan.

En gammal träbricka fick sig också en släng med penseln, - den här gången en grön nyans som också kommer från Alcro och heter Ärtskida. (Inte så khakigrön som den ser ut på bilden, men kvällsljuset förvränger saker och ting...)

Mina gamla schabloner från Panduro kom till användning igen, jag bara "duttade" i lite vit hobbyfärg med en makeup-svamp som jag hittade i badrumsskåpet.


Ungefär som "Tillhör Landstinget", hehe!

Hmmm, vad ska jag måla nu?