fredag 16 april 2010

Lägenhet till salu!

Nu gör vi det! - Säljer lägenheten i "Storstad" och flyttar till Solhäll!!!

De senaste två åren har vi mer eller mindre bott i kappsäck; lägenheten på vardagarna och huset på helgerna. 12,5 mil upp på fredagskvällen och samma avstånd tillbaka på söndagen. Vill man så går det, men i längden börjar man känna att det är jobbigt att ha två ställen att hålla reda på. Lägenheten i stan har mest blivit en avlastningsplats där vi äter och sover. Njuter av livet gör vi mestadels på Solhäll!

Downshifters, kallas det visst på modernt språk, när man lämnar storstadsstressen och flyttar ut på "vischan". Mentalt sett har vi flyttat för länge sen. Inte hade vi kunnat gissa att det skulle resultera i det här, när vi köpte huset för två år sedan!

Så nu har jag sökt tjänstledigt från mitt jobb från och med mitten på augusti (sambon har fortfarande överkomligt pendelavstånd), och vår lägenhet är från och med idag till salu på Hemnet. Här är bilder därifrån:

Vardagsrum


Kök


Matrum


Sovrum


En del tycker säkert att vi är helt "crazy" som tänker bo permanent i ett skevt litet hus i glesbygden, men för oss känns det nästan som en lättnad att vi äntligen tar steget! Fast visst har vi en massa jobb framför oss nu, med att tömma lägenheten, göra oss av med en massa prylar och fixa till resten av Solhäll så att det verkligen funkar att bo där.

Poängen är ändå att höja livskvaliteten, även om det innebär att göra lite avkall på levnadsstandarden.

Home is where the heart is!
(Någon som vill köpa en lägenhet i Malmö?!)

6 kommentarer:

 1. Hej :) vad trevligt att du hittade till mig och att du vill vara med i min tävling, tack för dina rara ord och lycka till i tävlingen,


  Kramar Malin

  SvaraRadera
 2. Wow!!! Vad roligt! Låter som ett bra beslut :) Vad ska du göra när du är tjänstledig? Renovera och njuta (som jag gör nu)?

  KRAM

  SvaraRadera
 3. Hej du, det var ett bra beslut ni tagit, jag tror inte ni kommer att ångra det, det är livskalite att bo på backen. Då kan du ju skaffa dig några hönor också och en katt som tar mössen åt dig. Ha en bra vecka. Kram Katarina.

  SvaraRadera
 4. Så rätt, så rätt!Heja,heja!!
  Livskvalitet är det som betyder något i det långa loppet.
  Måste kännas härligt =))

  Fina bilder från lägenheten!

  SvaraRadera
 5. Vilken underbar lägenhet! Den blir nog inte svårsåld.
  Ser fram emot atta få se fler bilder från er lantliga idyll :)

  SvaraRadera
 6. Modigt gjort! Ni gör helt rätt! Ökar livskvaliten. En av mina bästa vänner har gjort precis det. Sade upp sig på jobbet och flyttade till landet med man och barn.

  Själv är jag tjänstledig sedan två år och bor med in man och mina barn i USA.

  Kommer självklart att titta in till dig igen.
  Lele

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!