onsdag 11 januari 2012

Pysselrum i träda

Vårt hus har haft en underbart jämn rumstempereraur sedan vi slängde ut oljepannan och installerade en luft-vattenpump för ett år sedan. Att vi dessutom kan elda i spisen som komplement gör att frusna fröken Grön faktiskt inte har huttrat en enda gång på väldigt länge. (Konstant kalla tår är nog däremot medfött och verkar inte gå att göra så mycket åt...) 

Det finns dock en nackdel med att oljepannan är borta, och det är att pysselrummet i källaren (som ligger vägg i vägg med rummet där den gamla pannan stod) inte alls är lika varmt längre, utan kallt och lite rått. Detta medför att jag inte använder rummet alls under vinter halvåret, och det är ju lite synd.


Jag saknar stunderna vid mitt pysselbord. Nu har rummet mest blivit en samlingsplats för sånt där som man inte vet var man ska göra av, och det var ju definitivt inte meningen. Vi får nog se till att sätta in ett element här framöver; vattenrören finns redan och det behöver väl inte direkt vara någon jättedyr investering. En sak till att skriva upp på att-göra-listan!

7 kommentarer:

 1. Hej på dig!
  Det brukar ju vara själva rördragningen som är dyr, vad skönt att den är gjord. Har man tur så kan man hitta nått fint gammal element på blocket, kolla där vet jag. Förstår att du saknar ditt pysselrum. Tyvärr är det likadant här. Det är dock varmt men en salig röra. Jag fattar inte varför allt ska hopa sig där???
  Ha en skön kväll!
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 2. Wow vilken dörr...funkar det inte med en värmefläkt då? Kram

  SvaraRadera
 3. Skönt att höra att det är fler som inte låter att-göra-lista bli tom ;)

  Du hittar säkert nåt gammalt element i era gömmor... Själv lämnade jag in några för blästring. 200 kr/element. De blev som nya!

  Hälsar Tamara

  SvaraRadera
 4. Dörren är jättesnygg! Vad synd att du inte kan sitta där nu men ett element borde inte vara så svårt att hitta på Blocket.

  Kram

  SvaraRadera
 5. Klart du ska ha ett element, du pyssliga:))

  Kram Malin

  SvaraRadera
 6. Snacka om vardagsmys!
  Framför brasan med dator lät som min grej.

  Förstår att pysselrummet inte blir använt om det är kallt. Finns inget värre än att frysa!
  Men å andra sidan så är det ju praktiskt att ha någonstans att för stunden ställa undan saker =))

  Nu, ut i januariregnet...

  SvaraRadera
 7. Oj vad underbart att ha ett helt rum för bara pyssel. Det är en dröm. Sätt in ett element genast och börja använda det. Jag önskar så att jag hade ett.

  Njut av helgen nu! kram

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!