lördag 2 april 2016

Startskott

Åh, vilket ljuvligt väder vi har haft i "Glesbygd" idag! Sol och riktigt ljummet i luften. Jag lät startskottet gå för trädgårdssäsongen 2016 och började med att tömma växthuset för att komma åt att städa där inne. Det blev onekligen en del grejer att bära ut...


Jag skrubbade av glas och profiler både invändigt och utväntigt med ljummet såpvatten med en skvätt rödsprit i. Sen spolade jag av allt med trädgårdsslangen, och oj så rent det blev!


På kortsidan av långbänken skruvade jag fast en redskapshängare som jag köpte på Indiska redan i höstas. Jag hade egentligen tänkt ha den nere i tvättstugan, men nu hamnade den här istället. Sprillans nya redskap hittade jag i en ouppackad kartong från sommarens besök på Willab Garden i Båstad. Den som spar, hon har!


Eftersom jag inte är så mycket för det där med försådd, så lär det dröja ett tag till innan växthuset fylls av plantor. Jag satt tillbaks lite stolar och andra grejer så länge. Det blir finfint att sitta här och dricka kaffe några veckor framöver!


Sen fick jag för mig att jag skulle måla om min lilla trappstege mitt i alltihop. Den var ju ganska färgfläckig när jag köpte den på loppis förra sommaren, vilket i och för sig var charmigt på sitt sätt, men grönt är naturligtvis mycket trevligare. Jag hittade en gammal intorkad färgburk i källaren, där det gömde sig en användbar skvätt när jag hackade hål på ca 1 centimeter intorkad färghinna. Återstår att se var jag ska ha den lilla godingen i år.


Ja, ikväll somnar jag väl i soffan efter allt syre och all sol. Men oj så gott att trädgårdssäsongen äntligen är igång även på Solhäll!

11 kommentarer:

 1. Vad flitig du varit. Gillar den gröna färgen. Har du möjligen kvar färgkoden? Det är ju skillnad på grönt och grönt, eller hur!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en Alcro-nyans som heter 'Skog'. Burken har några år på nacken, men de brukar kunna ta fram även äldre kollektioner.

   Radera
 2. Visst är det härligt att trädgårdssäsongen är på gång nu?! Jag har varit ute en del och i växthuset en del, precis som du. Men jag har inte målat något idag. Det räcker med att jag tapetserade precis hela dagen i torsdags.

  Kram, Karin

  SvaraRadera
 3. Ja nu börjar det härliga trädgårdslivet! Lyckans dig att ha ett växthus! :)
  Och det var verkligen en ljuvlig grön färg på trappstegen!
  Ha det fint!
  Kram
  Jenny

  SvaraRadera
 4. Åh, härligt! Här har det också trädgårderats idag, och jag är mycket nöjd med att vädergudarna gav blanka f...sen i vad yr och smhi sa och bjöd på sol! Jag behöver också skura mitt växthus, men eftersom det är en apparat som kräver en viss insats (förra gången tog det mig och en person till sju timmar...) så har det inte "hinnits med" än. Kanske får bli nästa år...:-)
  Kram Elin

  SvaraRadera
 5. Så rent och fint ditt växthus är! Och stegen blev ju fräsch, du har gjort ett bra dagsverke.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 6. Ja, visst är det härligt att trädgårdssäsongen äntligen är igång! Man blir så skönt trött också, när man varit ute och "startstädat"! Mysigt att sitta i ett växthus och fika!

  Läste tillbaka, och tack och lov att ni är hemma oskadda, att ni klarade er undan det hemska som hände i Bryssel... fy, vad hemskt för dem som var där, och vilken tur för er att ni inte var där!
  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 7. Så härliga vårbilder. Verkligen kul att se så mycket uppdämd trädgårdsenergi. Pluggplantor kan man ju köpa, de jag tar hem från åbergs brukar ändå bli bättre än de jag sår själv...

  SvaraRadera
 8. Så reint og fint det ble! Her i nord må jeg nok vente litt, kanskje 14 dager før innflytting i drivhuset. Men det er så vårlig at plutselig klarer jeg ikke å vente. Lykke til med vårpyssel. Klæm

  SvaraRadera
 9. Här har det också varit härligt väder i helgen så jag har varit ute och krattat lite och börjat städa upp i rabatterna. Har faktiskt förträngt att jag ska så lite fröer.....det måste göras idag innan det är försent.....Blir lite trångt inne med frösådder men....det blir desto finare i pallkragar och rabatter i sommar! :)
  Fin grön nyans på stegen! Och ditt växthus ser så mysigt ut! Ha en fin måndag!
  Nettan:)

  SvaraRadera
 10. Tjusigt! Jag är inte någon "frömänniska", men skulle gärna sitta ner med en kopp kaffe i ditt urfina växthus:) Pallen är ju halt underbar den med:)
  Skorpan

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!