onsdag 18 maj 2016

Tête à tête

Är det tantvarning om man helt plötsligt kommer på sig själv med att gilla nejlikor? Kanske det, men i så fall vill jag gärna vara tant! På min lokala mataffär nere på byn hittade jag de här ljuva små liven. Tête à tête stod det på etiketten, och nog sitter det mängder av knoppar sida vid sida.


Tre plantor köpte jag, som jag sedan stoppade ner i den gamla järngrytan på bordet på norrsidan. Blommorna är så vackra i både färg och form; nästan som små karameller. Och så kändes det himla skönt att äntligen bli av med de vissna påskliljorna som har stått i grytan ända fram till nu.


Hur länge står trädgårdsnejlikor i kruka, månntro? Hon är ju novis på nejlikor, den här tanten! "Lång hållbarhet", står det när jag googlar. Hoppas Internet har rätt!

2 kommentarer:

  1. Tantvarning, vad underbart! Vill så gärna vara en tant för äntligen får man säja vad man vill,, göra vad man vill, klä sej som man vill och jag gillar nejlikor!
    Ha en det bra!

    SvaraRadera
  2. Då är jag också tant, i sånt fall. Jag har blivit värsta "suckern" för bortsnejlikor. Vill ha massor av såna som kan fröså sig som de vill. Nu har har små plantor som växer till sig i växthuset för att få flytta ut till sommaren. Hoppas att de kommer att trivas. Dina små tete-a-tete är hur söta som helst.

    Kram, Karin

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!