tisdag 7 november 2017

Stillastående trädgård

Det där med att höststäda i trädgården är inte riktigt my cup of tea. Det känns som att mitt trädgårdsintresse går från 120% till noll över en natt så här års. Växthuset blir stillastående, och i rabatterna får allt vissna ner precis som det är. På sin höjd krattar jag lite löv och tömmer krukor, fast inte ens det har jag gjort än i höst.


Trädgårdsmöbler, krukor och uteprydnader har inte heller blivit inplockade än. Planen var nämligen att jag skulle röja upp bland all bråte inne i ladan först, men det har inte känts så lockande, så det har jag helt sonika struntat i. Fast till helgen får jag nog se till att det blir av, för nu är det frost om nätterna och jag vill ju inte att alla mina fina grejer ska frysa sönder.


I söndags var jag iallafall duktig och grävde upp dahliaknölarna i köksträdgården. Nu ligger de i papperskassar nere i pannrummet i väntan på nästa säsong. Egentligen gillar jag inte plantor som man måste hålla på och dalta med, men vad gör man inte för att få ha blommande dahlior i sin trädgård?


Några nya tulpanlökar har jag inte heller fått ner i jorden i höst, fast än är det kanske inte försent. Jag brukar köpa lökar på rea i slutet av säsongen, men den verkar komma lite sent i år. Jag skulle nog ändå vilja ha lite tulpaner i min zinkhink till våren. Det får nog ändå bli ett trädgårdsryck till helgen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!