torsdag 20 september 2018

Nutcrackers

Härförleden läste jag i ett inlägg på Facebook att det bara var hundra dagar till jul. Tänka sig. För att vara på den säkra sidan kastade jag mig raskt in i förberedelserna. Tradera är ett ställe där man brukar hitta både det ena och det andra, och innan jag visste ordet av hade jag lagt bud på tre stycken nötknäppargubbar. Uppenbarligen var det inte en enda människa mer än jag som insåg deras förträfflighet, för plötsligt hade jag vunnit tre auktioner utan ett enda motbud, haha!


Vad är det då för juligt med dessa, kanske ni undrar? I USA är de vanliga som juldekoration, och där kallas de faktiskt Christmas nutcrackers. Det är dessutom lite av en amerikansk tradition att folk går och tittar på Tjajkovskij-baletten "The Nutcracker" på julen. Jag gjorde det själv när jag var au pair i Seattle julen 1990, och min amerikanska värdfamilj hade flera olika nutcrackers på hyllan ovanför den öppna spisen. Själv har jag två nutcrackers sedan tidigare, som jag har fått av min amerikasvägerska, fast de är båda lite mindre i storleken. Den minsta har jag dessutom målat alldeles själv.


De nya gubbarna visade sig vara riktigt långa och ståtliga; hela 33 centimeter. (Det stod förvisso i auktionsbeskrivningen, men jag är helt rudis på att visualiera mått i verkligheten.) Den mittersta gubben saknar sitt skägg, men det kan man nog fixa till om man vill. Han kompenserar å andra sidan sin hårlösa haka med en rejäl pälsmössa på huvudet, haha!


Jaha, så nu har jag ett helt litet gäng av nutcrackers. Fullt redo för jul 2018, med andra ord! What else do you need?

2 kommentarer:

 1. Åh vad charmigt!Någon sån äger jag inte trots min tid "over there" som aupair.....inte ÄN i alla fall.....;)hi hi.....
  Hoppas ni klarade er bra från stormen.....?!
  Kram/Nettan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den riktiga stormen kom nog aldrig riktigt så här långt. Det blåste i och för sig rejält, men vi klarade oss bra!

   Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!