måndag 19 november 2018

Snart dags för utepynt

I det där inlägget som jag lyckades somna bort i fredags kväll skrev jag om hur mycket jag längtar efter att få adventspyssla. Inomhus håller jag mig själv i kragen och väntar till förstaadventshelgen, men utomhus tänker jag nog tjuvstarta redan helgen innan. Fotobiblioketet på min egen dator är ett utmärkt ställe att starta på för inspiration. Skimmia och granatäpplen står redan på årets inköpslista, och murgröna passar ju alla tider på året. Tydligen var 2017 året då jag uppgraderade min gjutjärnskanin till julhare!


De gamla röda träskidorna med tillhörande stavar (loppisfynd, så klart) är ett enkelt sätt att skapa lite vinterstämning, och den antika gröna kälken på trappan likaså. Att gräsmattan lyser grön och tar kål på illusionen får man helt enkelt ignorera, hihi!


Hyllan på laduväggen murknade helt i våras och är ersatt med en ny, men lite gröna kvistar vill jag nog pynta de nya hyllplanen med också. Kottar, småenar och kruka med lite röda bär känns ju också juligt. Kanske återanvänder jag några färgneutrala prydnadspumpor i år också. 


Krans på dörren kanske jag inte direkt sätter upp redan till första advent, men man kan ju börja fundera över hur man vill att den ska se ut. Och gör man den tidigt kan man ju göra som jag gjorde för några år sedan och hänga den på insidan av dörren ett tag.  


Året jag var på Huseby julmarknad köpte jag en enkel stjärnformad enkrans, som jag tyckte var så himla fin. Den där stommen har jag nog kvar i ladan någonstans. Jag måste nog rota fram den och göra något liknande i år. Och titta, där är en av mina (två) roliga trärenar! Visst ser den ut som ett ljuvligt dagisprojekt, hihi!


En annan klar julfavorit är min lilla kvist-ren. Den har säkert närmare 8 år på nacken och har stått ute i ur och skur många jular nu, men förhoppningsvis håller den ihop ett tag till. Röda äpplen är också vackert utepynt, fast fåglarna brukar gå loss på dem ganska rejält. Det bjuder jag dem på!


I år är jag sugen på att göra enkla opyntade krukinstallationer med kuddmossa. Så där elegant som jag ser på trädgårdstidningar och på trädgårdsbloggar. Fast känner jag mig själv så kommer min lust att dekorera leda till något helt annat, hihi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!