tisdag 11 juni 2019

Återvinning i min lilla koloniträdgård

Kastanjestaketet runt köksträdgården är fortfarande en stor favorit. Det var en snabb och enkel lösning (tog ca. 30 minuter att sätta upp), och nu en sisådär 4 år senare har spjälorna grånat vackert av väder och vind, så där som man vill att trä ska göra. Staketet gör så himla mycket för känslan i köksträdgården. Jag brukar låtsas att jag är på min kolonilott när jag är här nere, hihi! 


Förutom staketet är det mesta faktiskt begagnat och återvunnet i min lilla koloni. Betongplattorna plockade vi bort från framsidan, när vi gjorde en grusgång där istället. Grinden hittade jag i en loppisbutik och snickrade sedan om lite grann. Pallkragarna (som ska målas) kommer från verkstan på jobbet.


Växthuset är också återvunnet. Det fick vi av goda vänner, som ville byta mot ett större. För mig är det helt perfekt i storlek, och i just den här modellen (som med största sannolikhet är från 80-talet) är det faktiskt oväntat högt i tak. Alla loppisfynd inuti och utanför växthuset får väl också klassas som schysst återvinning. I köksträdgården uppgraderar jag devisen "more is more" till "more is more is more"! Mycket grejer blir det...


Betongplattorna räckte även till ett litet "torg", och den gamla tvättbaljan hittade vi nere i pannrummet när vi köpte huset. Sedan tre år tillbaka härbärgerar den en rönn av sorten 'Noriko''. I det gamla tråget har jag planterat egensådda zinnia-plantor i år, och där bakom spaljén skymtar ramen till en gammal nätdörr från ladan, som numera får agera stöd åt hallonen. "Man tager vad man haver" är också en devis som går varm här hemma. 


Att få åka hem till kollegor och hämta uppgrävda träd, är ju också himla bra återvinning. Fast den stackars uppstammade benveden, som ändå såg så fin ut hela vintern och våren, vette katten om det blir något bevänt med igen. Jag klippte ju ner den rejält för ett tag sedan, och det kommer faktiskt redan nya små skott här och där, så jag får väl ge den en chans. Fast speciellt vacker är den inte, haha!


Nu är det dags för lite växthusvattning, innan det är dags att ta kväll. Vilken tur att jag har så nära till min lilla koloniträdgård, hihi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!