torsdag 28 maj 2009

Röda rummet

Det är nästan så att man inte kan tro det, men vi har faktiskt ett RÖTT rum på Solhäll! - Rummet där min käre O har fått vara chef över inredningen. Hans vision är jaktstuga möter engelskt bibliotek, och även om rött är långt ifrån grönt, så är det här ett rum att älska!

Vägen till bilden ovan var lång... När vi flyttade in såg rummet ut så här:

När vi började med väggarna hittade vi lager efter lager med härliga gamla tapeter. Årtiondena passerade revy framför våra ögon, och allra underst satt en ljuvlig medaljongtapet i ljust blågrått, som säkerligen suttit där ända sedan sekelskiftet. Om det inte vore för att den var så fläckig och trasig hade vi kanske inte haft något rött rum idag!

När vi höll på med att riva tapet upptäckte vi härligt rå trävägg. Vi beslutade oss för att behålla en del av den. Det blev ungefär en meter på varje sida om dörren ut till hallen, - den delen av träväggen var som allra äldst.

Hur många spikar av olika modell och storlek som sambon drog ut, minns jag inte, men det var MÅNGA! - Och då sitter ändå en hel del av dem fortfarande kvar i väggen...

Resten av väggarna spände vi med väv, som vi sedan målade i en mörk med varm röd nyans. Inredningsmässigt valde vi att vänta ett tag, - medan vi gjorde iordning i "sovalkoven" fick rummet härbärgera våra nya IKEA-sängar en tid.

Vi trivs med vårt röda rum, och gillar blandningen av ny IKEA-soffa med gamla möbelfynd från diverse antikställen, loppisar och auktioner. Efter en del diskussioner skaffade vi faktiskt till och med en liten TV som står här inne, - fotbolls-VM i somras gjorde att vi föll till föga...

Idag är rummet platsen vi allra helst avslutar dagen på.  - Från soffan till sängen är det ju dessutom krypavstånd!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!