onsdag 10 juni 2009

Paradis, djungel och snår

Förra sommaren var vi så upptagna med renovering och husputsning att vi inte riktigt hann njuta av (eller ens lägga märke till) vad som blommade i trädgården. - Därför känns det som en överraskning för varje ny planta som blommar!

Till vänster om vår uppfart har vi en jättelång vit syrénhäck, som övergår i en ljuvlig schersminbuske. Den blommar för fullt nu!

Fjärilslavendeln, som jag satte i tunnorna på framsidan, börjar bli riktigt buskig och fin. Blommorna är verkligen läckra!

På baksidan har vi vår "djungel", som är fullkomligt ovårdad, men samtidigt vacker i sin vildhet. Här blommar allehanda ängsblommor just nu. Det döda trädet blir nästan som ett konstverk i allt det gröna! (Det ska dock bort, så småningom...)

Här finns en snöbollsbuske, som är jättetät och fin. (Vi har en till uppe vid trädgårdsmöblerna på sydsidan av huset.) Blombollarna är knytnävsstora!

I "djungeln" har vi också ett jättestort buskage som är fullkomligt översållat av härliga, rosa blommor! Efter ett besök hos en kollega häromdagen har jag fått lära mig att det är en paradisbuske. - När man ser den förstår man varför den heter så!

Tja, som synes är trädgården ingen engelsk park, precis. Men visst har den potential att kunna bli ett riktigt paradis! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!