onsdag 17 november 2010

Lemonadlåda

Min svärmor har en väninna som lever under inredningsparollen: "En sån där kan jag göra själv." Väninnan verkar dessutom faktiskt applicera sin devis på det mesta, oavsett om det gäller att snickra, sticka eller att kakla kök, och ju mer jag tänker på det, desto coolare tycker jag att hennes intällning är!

I höst har jag vid flera tillfällen - både i inredningsaffärer, tidningar och bloggar - stött på de läckra lemonadlådorna från House Doctor och tänkt att jag skulle vilja ha en sådan.Bild lånad från Bagaren och Kocken

Däremot är jag inte lika ivrig att betala det som står på prislappen... Så vad gör man då? - Man gör som svärmors väninna och konstaterar: "En sån där kan jag göra själv!"

Igår hittade jag en hemmasnickrad liten CD-hylla på Erikshjälpen för 10 kronor, som jag målade om med utspädd vit färg (vanlig vattenbaserad lackfärg från byggvaruhuset). Sen tog jag fram mina gamla pappschabloner från Panduro Hobby och "duttade" på gråsvart färg ("Anis" från Alcro) som jag hade kvar från ett annat projekt.

Nu blev ju inte resultatet House Doctor precis, men helt OK ändå.Den kan iallafall bli piffig att förvara julmusten i på julbordet. Och bäst av allt: De 349 kronor som originalet kostar minus de 10 kronor som min låda kostade (plus några kronor för en färgskvätt) lämnar ju pengar kvar till annat!

11 kommentarer:

 1. Hur fin som helst alltså. Verkligen!
  Kram Stina

  SvaraRadera
 2. Oj det var snyggt!
  ha en fin dag!
  kramm kathrine

  SvaraRadera
 3. Ttycker din låda med de olika facken är väldigt trevlig och användbar - just för facken...

  SvaraRadera
 4. En kvinna reder sig själv! Är likadan, kan själv det mesta och har jag aldrig gjort det så provar jag att göra det. Nog har man lärt sig ett och annat genom åren på detta sätt...
  Din lemonadlåda är absolut inte sämre än originalen och kommer väl till pass till mustdrickeriet!
  Ha det gott,
  Eija

  SvaraRadera
 5. SNyggt! Jag gillar lådor av alla de slag faktiskt.

  Kram!

  SvaraRadera
 6. Jag inser ju att det där borde vara mitt motto också! Här provar jag alltid om jag inte kan göra själv innan jag köper. Synd bara att alla mina keramikplaner stoppas av att jag inte har någon brännugn.. Och o ja, lådan funkar alldeles utmärkt!!

  SvaraRadera
 7. Fniss fniss helt rätt:) Lådan blev ju jättefin, klart du kan vara stolt över den. Psst det lutar åt det understa handtaget. Stor kram Anne

  SvaraRadera
 8. Halloj tjejen !!
  Nu kommenterar jag hos dig, rackarns, det är såå svårt att hinna till alla, men du är ju så flitig att kommentera hos mig, det tackar jag allra ödmjukast för !!
  Såååå duktig du är, vilken fin låda !! Finare än House Doctors tycker jag !!
  Ha det gott
  Kraaam Anette

  SvaraRadera
 9. Väldigt kreativt och smart! Vi fick samma insikt i helgen, fast om skjutdörrsgarderober. Kostar skjortan! Men så kan man ju hitta på själv istället, byggaffärer har skenor och hjul ju! Så nu ska det byggas och sedan minsann tapetseras på dem, mycket finare än dyra vita!!

  KRAM

  SvaraRadera
 10. Jättefint!!
  Hög mysfaktor med ...

  SvaraRadera
 11. Måste faktiskt säga att jag tycker att din låda blev mycket finare!! Och billigare!! :) Nu ska jag ut o leta efter en "cd låda"! Tack för ett perfekt tips!!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!