onsdag 15 december 2010

Frozen filmjölk och fin skylt

Imorse fick Carl Antons gamla textrad ... och kylskåpskall fil... en helt ny innebörd här hemma: A-filen hade över natten förvandlats till en frozen marguerita-liknande issörja (inte lika smarrigt, dock...) inne i kylskåpet, som står ute i "smatten" på baksidan av huset. Kylen står därute eftersom vårt kök inte har någon naturlig plats för en kyl. Ska man få in den där hamnar den liksom mitt i en dörröppning, och det känns lite onödigt klumpigt. 

Problemet med "smatten" är att det blir för kallt där ute under vintrar med minusgrader, eftersom den lilla utbyggnaden är så dåligt isolerad. Helt plötsligt förvandlas kylskåpet till att bli ett "värmeskåp" som ska skydda matvarorna från att frysa sönder, och det blir ju lite tokigt. Dessutom funkar det ju uppenbarligen inte.

Hmmm, vi får nog ta och flytta in kylskåpet. iallafall fram till i vår. Eller ska man hoppas på det bästa och låta det stå kvar där ute för tredje vintern i rad? (Problemet är med andra ord inte nytt, men tidigare vintrar har vi liksom aldrig fått "tummarna ur"...) Fast det där med frozen filmjölk till frukost är ju ingen höjdare... (Om jag inte ska prova att slå i en skvätt tequila, hehe!) Jag tror att den smidigaste lösningen är att vi helt enkelt isolerar "smatten" till nästa vinter.

Över till något roligare: Igår kom det en tidig julklapp med posten; den vackra God Jul-skylten som jag vann på utlottningen på den härliga bloggen Me and Alice. Skylten gör sig hur bra som helst hängandes på vårt gråa gamla skåp, inne i matrummet. - Tack, snälla Susanne!8 kommentarer:

 1. Hej tequila queen, akta så läppen inte fryser fast i filen! (skylten är ljuvlig..)

  Kram Tina

  SvaraRadera
 2. Frozen yoghurt har man hört talas om, men inte fil. Inget att rekommendera när det är -25 ute...fy sjutton vad kallt.
  Hon är så duktig på att texta hon Susanne. Lyckliga du vad fint det blev!
  Eija

  SvaraRadera
 3. Tänk vad man får stå ut med när man bor på landet ;0). Vi hade inte vatten den första vintern i vårt lilla torp. Det var en aaaaning kallt att knata ut och hämta vatten för att kunna diska osv. Men allt går! Du kanske får lov att börja göra filbunke till frukost i stället... Like the good old days! :0)

  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 4. Nä, frozen fil är nog ingen höjdare! Det låter knepigt detta med smatten!
  Annars behöver man ju ingen frysbox numera - bara att ställa ut grejorna på trappan och vips - så är det nedfryst!
  Försökte nyss skrapa rutorna på min djupfrysta bil....ingen lätt grej - isen satt som knäck!!!
  Bläää för vintern!
  Hoppas det löser sej med ert kylskåpsproblem!
  Lisa

  SvaraRadera
 5. Hm, kan tänka att frusen filmjölk inte är så gott.

  Fin skylt!

  Kram!

  SvaraRadera
 6. Hmm ja jag kan se att ni har ett problem! Det är verkligen inte kul när maten fryser i kylen och det inte hjälper att sänka kylan i skåpet.

  Vi har också ett ganska litet kök och får bara plats för ett skåp, halva består av kyl och andra består av frys. Nu har vi lyxen att ha en stor källare där vi planerar att ställa en ytterligare frys.

  Jag hoppas ni hittar en smart lösning!

  SvaraRadera
 7. Vilken fin skylt! :)
  Ja du, många saker som kommer med hus...fast så lockande ändå.

  Kram.

  SvaraRadera
 8. Hu, nu rös jag lite - frusen filmjölk! :-D

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!