lördag 29 juni 2013

Sommarstilleben

I fönstret på glasverandan står en gammal fönsterram, som vi hittade i källaren när vi flyttade in. Formen och färgen bildar en härlig kontrast i det annars så ljusa rummet. Det gröna gipskorset bidrar till att det nästan känns lite sakralt, som ett litet altare där i fönstret.


Några ljuva pioner från trädgården har fått komma in, och tillsammans bildar allt ett ljuvligt sommarstilleben. Jag sörjer nästan att pionernas tid snart är förbi...


Idag ser regnet ut att hänga i luften över "Glesbygd", men det är väl en världslig sak. Här finns många projekt att ta tag i, fast mest längtar jag efter att dra på mig trädgårdsbrallorna och bege mig ut i trädgården. Jag har nämligen hittat en ny hörna att gräva i...

6 kommentarer:

 1. Jessica, grannen29 juni 2013 kl. 12:58

  Ajabaja fröken grön! Ner i källaren med sig o låt du spaden vila lite ;)

  SvaraRadera
 2. Härliga piontid man kan liksom inte få nog. Så vackra!!!!

  Ha en fin helg
  Elisabeth

  SvaraRadera
 3. Skrattar lite för mej själv när jag läser de sista raderna...hittat en ny hörna att gräva i...Och pioner, kan man få för mycket av dom i sin trädgård...?? Synd att deras tid är så kort, för annars skulle jag också snart leta på en hörna till och sätta några nya sorter.
  Vackert stilleben!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 4. Vilka jättefina bilder och så fint stilleben du har gjort!

  Den fönsterramen är ju ett riktigt fynd! Kul också när man hittar andra användningsområden!
  Ska du gräva nu igen? :)

  Ha en fin helg!
  Kramar
  Lisa

  SvaraRadera
 5. Ny hörna att gräva i låter spännande. Har du kunna gräva idag? Här har det kommit lite regn då och då. Jag kom fram till att jag nog ska flytta på två pioner och sätta en buxbom (som blivit för stor för sin nuvarande plats) och en dubbel rönnspirea (som jag ha skott av)där istället. Var pionerna ska hamna vet jag inte ännu. Kanske jag kan ta tag i detta i morgon?

  Jättefint stilleben!

  Kram

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!