tisdag 11 mars 2014

Personlig skrivbok

Dataåldern till trots är jag fortfarande lite av en skrivboksfetichist. Jag tycker om att skriva för hand, antecknar helst med papper och penna och har flera olika skrivböcker för olika ändamål. Jag botaniserar gärna på pappersavdelningen både i varuhus och på bokhandlar, inte minst i samband med utlandsresor. Ofta kommer jag hem med både det ena och det andra. Ja, det händer till och med att jag byter kalender mitt i läsåret för att få en ursäkt att börja om på en ny med oskrivna blad. Det är en speciell känsla med det där!

När jag hittade personligalmanacka.se på nätet kunde jag inte låta bli att beställa en egendesignad skrivbok. Idag dök den upp i posten, med egenfotograferat omslag och personlig text på framsida och försättsblad. Kul!


Här tänkte jag samla allt som rör Solhäll; såväl renoveringsdokumentation som trädgårdsanteckningar, kommande projektlistor, viktiga kontakter och diverse dagdrömmerier. Finemang med gummisnodd runt pärmarna och plastficka inuti, så att man även kan spara lösa lappar och småkrafs utan att det trillar ut. 


Som det låter på namnet så kan man även beställa en personlig almanacka/kalender på den här sidan (som jag nu gör reklam för helt på eget bevåg, om någon börjar undra). Det kanske jag får prova till hösten, för känner jag mig själv rätt så kommer jag att vara sugen på oskrivna blad lagom till augusti...

9 kommentarer:

 1. Åhhh, vad jag känner igen mig! Älskar kalendrar (och förstår precis vad du menar med att man ibland bara måååste byta mitt i året!), skrivböcker, papper och pennor! Allt det digitala till trots.....men att skriva för hand i fina böcker med fina pennor....det är fint det! :)
  Kram Jennica

  SvaraRadera
 2. Jessica, grannen11 mars 2014 20:16

  Ibland köper jag en kalender bara för att få skriva i mitt namn och adress mm. Sen blir den oftast liggandes... Like!

  SvaraRadera
 3. Vilken fin idé och så snygg den ser ut din anteckningsbok.
  Jag gillar också att skriva, men har inte alls så fin bok som du, där jag plitar in år efter år vad jag odlar i mitt trädgårdsland t.ex.!

  Jag tror att flera borde skriva mer för hand...!
  Lisa

  SvaraRadera
 4. Den var fin! Tack för tipset, ska jag prova. Senast idag köpte jag en skrivbok till bloggidéer:)
  Kram Åsa

  SvaraRadera
 5. Precis vad jag skulle behöva...har tänkt samla alla mina lösa lappar (ideer) i något sådant. Toppen!
  kram *piah*

  SvaraRadera
 6. Men åhhh....vilken underbar idé, en alldeles egen personlig anteckningsbok eller almanacka!! Och vilken fin present sen att ge till någon!! Lägger adressen på minnet och tror säkert att jag kommer att få användning för den, för jag är lite som du, skriver gärna och mycket. Men sen...tror jag vi skiljer oss åt lite, för jag har väldigt dålig ordning på mina lappar...särskilt sådana med lösenord till allehanda sidor på nätet...så kanske, en speciell bok för just det skulle passa mej!!
  Ha en fortsatt skön vårdag!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 7. Ja härifrån beställde jag en almanacka för några år sedan, en gåva till en ung tjej som var/är kattfantast:) Fyllde omslaget med foton av hennes egna fyrbeningar och den blev uppskattad kan jag lova!
  Själv har jag min egen lilla skrivbok, alltid beredd i väskan..
  Skorpan

  SvaraRadera
 8. Jag älskar också att skriva för hand. Har en brevvän som jag skriver till och har både kalendrar och skrivböcker som de kladda friskt i. Kram

  SvaraRadera
 9. själv har jag flera år i rad köpt från dem , personlig almanacka är jätte kul att ha..

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!