söndag 30 mars 2014

Små pilstaket

16.52 idag så skickade jag äntligen in min hemtenta. Det kändes som en smärre befrielse, kan jag lova. Till och med omställningen till sommartid känns som en baggis nu! Snart vankas söndagsbad och sedan makens väldoftande långkok till middag. 

Tidigare idag unnade jag mig en paus i skrivandet. Tanken var egentligen att jag bara skulle gå en runda i trädgården, men ni vet hur det är. Det vackra vädret och högen med de hamlade pilgrenarna lockade alldeles för mycket, och den där stunden blev till över en timme. Jag totade ihop två små låga pilstaket allra längst ner i hörnan av köksträdgården. Hantverk på allt annat än avancerad nivå, men lagom för mig!


Så mycket nytta gör de ju inte precis, men jag tycker det ser himla trevligt ut med en ordnad kant mot den tråkiga sluttningen. Nu blev det dessutom ett mer naturligt slut på de små stenlagda "kvarteren". I det högra fältet växer det en fläder och framför den ett par plantor med månadssmultron (Rügen). I det vänstra fältet finns också smultron längst fram och i mitten en rejäl lavendelplanta. Jag ska nog fortsätta med smultron runt alla kanter på "rutorna". I frilandet längst fram i bild planterade jag över några jordgubbsrevor förra säsongen. Vi får väl se om de tar sig eller om jag behöver sätta nya plantor i år. 


Ser ni den gigantiska stubben längst bak i bild? Den är resterna av en jättestor död alm, som stod här i hörnet tidigare och som vi var tvungna att ta ner hösten 2010. Det var ett smärre drama innan det väl kom ner kan jag lova, och när trädet äntligen föll så exploderade det träddelar över hela baksidan. Imorgon kommer lite bilder på hur det såg ut då!

9 kommentarer:

 1. Jessica, grannen30 mars 2014 19:10

  Vilket super fint staket, allra mest gillar jag mellanrummet, jag är ju ingen vidare häckhoppare 😆 ser fram emot att nalla smultron bakom det staketet 😘
  Ska bli spännande att se morgondagens bilder!

  SvaraRadera
 2. Snyggt det blev med pilstaketet, gillar avslut och blickfång. Grattis till inlämnad tenta. Jag går sista terminen på rektorsutbildningen och längtar otroligt mycket efter att bli klar.
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 3. Grattis till att du blev klar med tentan! Ja, så skönt det måste kännas!

  Jag tycker ditt lilla pilstaket ser helt förträffligt ut! Så himla snyggt det blev!
  Ha en fin start på veckan imorron och en skön söndagskväll med bad och allt!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 4. Pilstaketet blev jättefint! Först såg jag inte stubben, som att inte se skogen för alla träden... men den är ju verkligen gigantisk.

  Ha det bra
  /Anette

  SvaraRadera
 5. Så fint det blev! Jättesnyggt!
  Skönt att hemtentan är inlämnad. Då kan du koppla loss det oket från axlarna och - förhoppningsvis - njuta lite extra av vårsolen!
  /E

  SvaraRadera
 6. jag är en person som kan tycka om vackra stubbar.. Tycker din gör sig fint där borta..

  Härliga staket du gjort..

  SvaraRadera
 7. Snyggt! Det är så kul att fläta i pil. Även minsta lilla "staket" gör så mycket. Genast ser det mer ordnat och rent ut. Ska vi slå vad om att du kommer göra många fler ;)

  Ha en fin vecka fröken Grön. Eller är det fröken Pallkrage?! Läckert är det med alla röda utropstecken i trädgården. Snart kommer ni kanske kunna förse hela Glesbygd med grödor.

  Ha en fin vecka!
  Kram Tamara

  SvaraRadera
 8. Klart du behöver paus i tentaskrivningen :). Det där med "jag ska bara" har hänt mig flera gånger i helgen. Jag gillar det på något sätt.
  Långkok och söndagsbad låter mysigt.

  Kram

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!