lördag 13 september 2014

Tänt va're här

"Hej, jag heter fröken Grön och jag är en obotlig lamptändare." 

Det är ju något som är så himla hemtrevligt med tända smålampor. Ju fler, desto trevligare. Så här i höstmörkret vill jag helst att hela huset ska bada i ljus redan på eftermiddagarna. Kvällarna ska vi inte ens prata om. Jag tassar runt och tänder, även i de rum där jag inte tänker befinna mig. Jag vill ha lampan tänd i hallen på framsidan...


Jag vill ha lampan tänd i smatten på baksidan...


Jag vill att det ska lysa i strumpautomaten...


Och jag har äntligen köpt en ny glödlampa (en vanlig hederlig gammeldags 40-wattare) till den vänstra sänglampan, som inte gått att använda på flera dagar. Snacka om abstinens!


Maken, som är klokare än mig i resursförbrukningssammanhang, går runt och släcker. Mellan varven nyktrar jag till och får dåligt miljösamvete, men sen får jag återfall och tänder igen. Ofta gör jag det utan att ens tänka på det. Undrar just om det finns något slags rehab för såna som mig? 

"Hej, jag heter fröken Grön, och jag är en obotlig lamptändare."

11 kommentarer:

 1. Me toooo! Tur vi har våra ekonomiska andra halvor 😆

  SvaraRadera
 2. Jag går också runt och tänder hemma. Här i Storbritannien gör man bara inte så, el kostar och mysfaktorn är väldigt låg. Tidigare brukade min man går efter mej och släcka, men nu får den galna svenskan hållas. Tänder dock inte överallt, men mycket mer än britterna!

  SvaraRadera
 3. Myslampor i vardagsrummet, hallen,i fönstret mot altanen/vägen,sovrummet och såklart dimmade lampor under köksskåpen. Standard- klen tröst-använder lågenergilampor. Hmm...
  Ja och så tänder man ett och annat ljus också. Heeelt normalt! ;) kram piah*

  SvaraRadera
 4. "Förbanna inte mörkret - tänd ett ljus":)
  Skorpan

  SvaraRadera
 5. "Förbanna inte mörkret - tänd ett ljus":)
  Skorpan

  SvaraRadera
 6. Hemma hos oss är det likadant. Bara det att det är Valdemar som tänder och jag som släcker. Det där har jag med sen barnsben - går man ut ur ett rum så släcker man...men visst är det mysigt med ljus särskilt när man bor i skogen.../Lilla gummann

  SvaraRadera
 7. ja visst skall man tända lampor.. jag har också en några på varje ställe o mysigt är det.Du har det så fint o städat!!

  SvaraRadera
 8. Höstmörkret dvs. kolsvart här ute på landet, gör oss alla till Anonyma Lamptändare! ;)

  SvaraRadera
 9. Här har du en lamptändare till! Jag gör precis likadant!
  Jag vill ha ljus, även under mörka kvällar!

  Lycka att hitta en helt vanlig glödlampa! Annars tycker jag att glödlampor numera är rena snurren och svindyra dessutom, och de lyser alltid för starkt!

  Nåja, vid sängen behöver man lite mera om man ska kunna läsa!
  Ha en fin och skön söndag!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 10. Jag vill bara säga att du har såååå härliga inlägg. I love it (säger jag med lampan tänd i solgasset)!

  SvaraRadera
 11. Jag är också en riktig "lamptändare"! Myslampor överallt och i köket vill jag inte vara om inte diskbänkslampan är tänd! Det är det första jag gör när jag kommer upp på morgon; tänder diskbänkslampan... ;)

  Hihi, det var ett roligt inlägg med hög igenkänningsfaktor!

  Kram Anica

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!