tisdag 14 oktober 2014

Skräp eller skatt?

I gamla hus hittar man ofta spår av tidigare ägargenerationer. Har man tur står det någon gammal fin möbel kvarglömd i en vrå, eller så kanske man hittar vackra gamla fönster i något uthus eller originaldörrar gömda på vinden. Under årens lopp så har vi hittat en hel del sådana skatter här på Solhäll, och det händer faktiskt fortfarande att nya saker dyker upp lite här och där. Som när jag städade i ladan i lördags och hittade följande saker i en hög med gammalt byggmaterial och järnskrot: 


En burk magnecyltabletter från Apoteket Svanen i Kristianstad, en lärobok för den automatiska snabbstickningsmaskinen Viktoria och en konservburk (tom sådan) med kvalitativ varmkorv från Essman. Snudd på arkeologiska fynd, eller hur? Tänk att en persons skräp kan bli någon annans skatt! 

4 kommentarer:

 1. Småskojiga fynd! Kan tro att du finner en plats för dem. :)
  Ha en fin tisdagskväll!
  /Annica

  SvaraRadera
 2. Sånt där är verkligen skatter! Vi har hittat massor av saker i väggarna och under golvbrädor och trösklar här hemma. Favoriterna är två bakpulverburkar i metall som mamma minns fanns när hon var barn på 50-talet. Verkligen fina saker du hittat. Liza

  SvaraRadera
 3. Alltid kul och intressant att hitta spår från gamla tider! Det blir så påtagligt då, att just andra människor har bott där.
  Lisa

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!